Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Οι μικροί μαθητές του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας “υιοθετούν” έναν ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης!

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την κα Ισμήνη Σακελαροπούλου, θεατρολόγο-Σκηνοθέτη, διοργανώνει μια πρωτότυπη δράση για τους μαθητές.

Μαθητές των τάξεων Γ’ έως ΣΤ’ όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν δημιουργικά την προσφορά των αγωνιστών της επανάστασης του 1821, μέσω της δραματοποίησης και της κινηματογράφησης.
Πιο συγκεκριμένα, κάθε Δημοτικό σχολείο της πόλης «υιοθετεί» το δικό του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης για τον οποίο, αφού μελετήσει προσεκτικά, καλείται να δημιουργήσει μια καλλιτεχνική δράση, συνδυάζοντας τη θεωρητική γνώση με τη θεατρική πρακτική.
Οι μαθητές είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους συνδυάζοντας διάφορα είδη τέχνης όπως για παράδειγμα στιχογραφία, μουσική, κατασκευές, ζωγραφική, κινηματογραφικά projects, δραματοποίηση κλπ., με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους από κάθε σχολείο η οποία θα προβληθεί κατά τη λήξη της σχολικής χρονιάς σε ανοιχτό θέατρο, με παράλληλη δραματοποίηση επί σκηνής από τα παιδιά που συμμετείχαν.
Όσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σχολείο που ανήκουν, προσκομίζοντας εγγράφως τη σύμφωνη συγκατάθεση των γονέων τους.
Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας και σε ώρες εκτός του σχολικού ωραρίου.
Μαζί με την αίτηση συμμετοχής παρακαλείστε να υποβάλετε και υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα του μαθητή, με μνεία του Σχολείου και της τάξης της/ου μαθήτριας/ού (η Υπ. Δήλωση μπορεί να εκδοθεί και ηλεκτρονικά μέσω του www.gov.gr).
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ