Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Νέα Φιλαδέλφεια: Καταγγελία για αδιαφορία των αρχών σε περιστατικό κακοποίησης γυναίκας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, με ανακοίνωσή της εκφράζει “την αμέριστη συμπαράστασή της στη γυναίκα κάτοικο του δήμου που κατήγγειλε την κατ’ εξακολούθηση κακοποίησή της από πρώην σύντροφό της, αντιμετωπίζοντας την απαράδεκτη στάση του Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας”.

Και συμπληρώνει: “Επιβεβαιώνεται ότι μια γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς σκοπέλους για να καταγγείλει περιστατικά κακοποίησης σε βάρος της: από την αστυνομική αδιαφορία και αυθαιρεσία, τις μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες μέχρι την έλλειψη μέτρων στήριξης από το κράτος (οικονομικής, νομικής, συμβουλευτικής), με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.
Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών.
Χτίζουμε δίχτυ ασφαλείας σε κάθε γειτονιά με την οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα.
Διεκδικούμε :
– Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσουν οι γυναίκες να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.
– Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
– Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.”

 

Ανακοίνωση Συμπαράστασης και από τη Δύναμη Πολιτών

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας ΑΠΌ ΤΗ Δύναμη πολιτών, της παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, στην ανακοίνωση της οποίας σημειώνεται: “Σημαντική καταγγελία για ολιγωρία των αρμόδιων αρχών στην πόλη μας.

Μια σημαντική καταγγελία για απειλές που δέχθηκε νεαρή γυναίκα και μητέρα ενός παιδιού, κάτοικος της πόλης μας, από τον πρώην σύντροφό της και την αντιμετώπιση που είχε από τις αστυνομικές αρχές μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους.

Μετά από 17 γυναικοκτονίες μέσα στο 2021 και 12 στους 7 πρώτους μήνες του 2022 θα έπρεπε οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές να είναι πιο ευαισθητοποιημένες και να δρουν άμεσα και με ιδιαίτερη ενσυναίσθηση απέναντι στα θύματα που προστρέχουν σε αυτές για να προστατευτούν.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία της δικηγόρου της συμπολίτισσάς μας, μετά από αλλεπάλληλα απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, πολλά από τα οποία έγιναν και ενώπιον των αστυνομικών, η νεαρή μητέρα υπέστη μια 6ωρη ταλαιπωρία στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας, χωρίς να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και παρά τις συνεχείς οχλήσεις της καταγγέλλουσας δικηγόρου και της προσφεύγουσας γυναίκας, η οποία στο παρελθόν έχει υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά από τον πρώην σύντροφό της.

Το γεγονός συνέβη στην πόλη μας, αφορά μια γυναίκα της «διπλανής πόρτας», αφορά όλες και όλους μας και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Είμαστε στο πλάι της συμπολίτισσάς μας που υφίσταται αυτή την ταλαιπωρία τρομοκρατημένη από την κακοποιητική συμπεριφορά του πρώην συντρόφου της, ζητάμε να διερευνηθεί η καταγγελία της δικηγόρου από τις αρμόδιες αρχές και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας”.

 

 

[Πηγή: syneidisi.com]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ