Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μειώσεις στα δημοτικά τέλη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μειωμένα δημοτικά τέλη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους λογαριασμούς του ρεύματός τους για το 2021, προτείνει στην εισήγησή της (η οποία ψηφίστηκε στις 07/12/2020 από την οικονομική επιτροπή) η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Την πρώτη χρονιά (2020) της νέας διοίκησης του Δήμου οι  συντελεστές μειώθηκαν στο 1,23 ε/τμ όσον αφορά τις οικίες και στα 4,35 ε/τμ όσον αφορά τους επαγγελματικούς χώρους. Σήμερα στο δεύτερο προϋπολογισμό της διαμορφώνει τους συντελεστές στο 1,14 ε/τμ για τα σπίτια και στα 4,20 ε/τμ όσον αφορά τους επαγγελματικούς χώρους.
Με λίγα λόγια η συνολική μείωση που αφορά τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει το κάθε νοικοκυριό της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας φτάνει ποσοστιαία στο 15%.
Παράλληλα όπως αναφέρεται, διατηρήθηκαν οι μειώσεις/απαλλαγές των προηγούμενων ετών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος σε δήλωσή του αναφέρει σχετικά: «Μένοντας πιστοί σε όλα όσα έχουμε πει ήδη από την προεκλογική περίοδο, με την έντονη και επίπονη προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου και των συνεργατών μου, είμαστε σε θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να εισηγούμαστε την μείωση των Δημοτικών Τελών. Συγκεκριμένα εισηγούμαστε την περαιτέρω μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και την διαμόρφωσή τους, στο 1,14 ε/τμ. για τις οικίες και στα 4,20 ε/τμ για τους επαγγελματικούς χώρους.
Είναι μία υπεύθυνη, κοστολογημένη και σοβαρή πρόταση που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία και η οποία πιστεύω πως πρέπει να ψηφιστεί σε κλίμα συναίνεσης από όλα τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Τονίζω για μία ακόμη φορά πως το σχέδιο της δημοτικής μας αρχής όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα δράσης από την αρχή της θητείας μας κινείται σε δύο άξονες, από τους οποίους δεν θα λοξοδρομήσουμε ποτέ.
Προχωράμε αφενός σε ελαφρύνσεις για το δημότη, προσπαθώντας παράλληλα να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ