Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Μία νέα κοινωνική δράση για τη στήριξη ευπαθών πολιτών ξεκινά στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο πλαίσιο δράσεων Κοινωνικής Προστασίας πολιτών  που το έχουν ανάγκη, ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άρτος και Αγάπη» μέσω των δράσεων «Γεύματα Άρτου και Αγάπης»  και «Μοιραζόμαστε Άρτο».

Η δράση αφορά στην ενσωμάτωση και εκπαίδευση οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αρχικά θα απευθυνθεί σε συνολικό αριθμό 80 ατόμων (20 οικογένειες).

Έρευνες έχουν δείξει πως η παθητική λήψη βοήθειας των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ενισχύει την έλλειψη κινήτρων και αποδυναμώνει την αυτοπεποίθησή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Αργύρη Ζαννιά, ιδρυτή της ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη», «Το φαινόμενο της φτώχειας είναι πολυσύνθετο. Στην “Αρτος και Αγάπη” αναγνωρίζουμε τις πραγματικές του διαστάσεις και συστήνουμε νέους τρόπους προσέγγισης. Μέσα από τις συνεργασίες μας με κρατικούς φορείς (δήμους) εφαρμόζουμε νέα μοντέλα ενεργοποίησης των ωφελούμενων οικογενειών και επιτυγχάνουμε κινητοποίηση και ενδυνάμωση όλων των μελών, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και την ενεργοποίηση μιας θετικότερης και πιο ενεργούς στάσης ζωής».

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Χρήστος Γρετζελιάς, αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη νέων προσεγγίσεων σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο αυτό της ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης των ωφελούμενων του Δήμου μας. Μία τέτοια συνεργασία για εμάς αποτελεί το εφαλτήριο βήμα για την δημιουργία μιας ενεργής και υγιούς κοινωνίας. Αναγνωρίζοντας ότι διανύουμε μία νέα εποχή οφείλουμε να στοχεύουμε στην δημιουργία νέων προοπτικών για τους ανθρώπους μας. Είμαστε σίγουροι πως και εκείνοι, όπως και εμείς, θα αγκαλιάσουν με την ίδια όμορφη διάθεση μία τόσο αισιόδοξη και μελετημένη δράση».

Η ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη» από το 2016 έχει δημιουργήσει πρωτοποριακές δράσεις στην Αθήνα / Αττική με στόχο της την ενεργοποίηση, ενσωμάτωση και εκπαίδευση ωφελούμενων κάθε ηλικίας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ενδυναμώνοντας τις σχέσεις με την τοπική κοινότητα και αυξάνοντας παράλληλα την ορατότητα του φαινομένου έλλειψης αυτοπεποίθησης και παθητικής στάσης ζωής, εντάσσει ενεργά τους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους σε δομημένες, αλληλοσυμπληρωματικές δράσεις, συμβάλλει σταδιακά στην ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και ενδυνάμωσης. Η οργάνωση έχει βραβευτεί με χάλκινο βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2017), με τιμητικό βραβείο για την κοινωνική προσφορά στα Estia Awards 2017 και με χάλκινο βραβείο στο 3ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2018).

Για περισσότερες πληροφορίες της ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη» επισκεφτείτε την σελίδα της http://www.artoskaiagapi.gr .

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ