Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας: Τοποθέτηση για την παράδοση του οδοφωτισμού σε ιδιώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση σχετικά με το σχέδιο παράδοσης του οδοφωτισμού σε ιδιώτη εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στη νέα αγωνιστική πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων του Δήμου για να μην περάσει η παράδοση του οδοφωτισμού σε ιδιώτη.

Η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου, πάντα αμετακίνητη από τους αντιλαϊκούς στόχους των δυνάμεων που εκφράζει, πάντα αναλλοίωτη και ανέγγιχτη από τη λαϊκή κατακραυγή, πάντα ίδια με τον εαυτό της – όπως το Ον του Παρμενίδη- συνεχίζει την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του οδοφωτισμού  και απαξίωσης της υπηρεσίας του Δήμου με την ίδια γνωστή μεθοδολογία: στα μουλωχτά, πίσω από τις πλάτες των δημοτών και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Έτσι πραγματοποίησε εν ριπή οφθαλμού και καταμεσής εν μέσω ενός καλοκαιριού που κάηκε ο τόπος, τον “Διεθνή Διαγωνισμό” που διαλαλούσε. Ένα διαγωνισμό ο οποίος εξελίχθηκε σε φάρσα αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι κατατέθηκαν 3 προσφορές, εκ των οποίων οι 2 αποκλείστηκαν για…τυπικούς λόγους (!!).  Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για άλλο ένα «φύλλο συκής» για να νομιμοποιηθούν προειλημμένες αντιλαϊκές αποφάσεις που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

Από την άλλη, οι λαϊκές οικογένειες όχι μόνο δε θα έχουν μείωση των ανταποδοτικών τελών, αλλά θα τα δουν να φουσκώνουν ως συνδυασμένο αποτέλεσμα της εισόδου του ιδιώτη και των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που φέρνει η στρατηγική της “απολιγνιτοποίησης”, της «πράσινης μετάβασης» και της απελευθέρωσης της ενέργειας που στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Έχουν προηγηθεί: η απόπειρα να περάσει το θέμα  πίσω από την πλάτη του Δημοτικού Συμβουλίου, η περιφρόνηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής από άγνωστη έδρα κατά τη διάρκεια  στάσης εργασίας του Σωματείου  εργαζομένων του Δήμου και μαζικής κινητοποίησης,  η αδίστακτη χρήση κάθε αντιδημοκρατικής μεθόδευσης για την αποτροπή της εκ νέου συζήτησης  του θέματος  στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε θέσει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν είναι αθώες και οι άλλες παρατάξεις, που κινούνται στο φάσμα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, οι οποίες δεν στήριξαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, αποπροσανατολίζουν από την ουσία που είναι η ίδια η εκχώρηση της υπηρεσίας σε ιδιώτη και όχι απλά το τίμημα.

Διόλου παράξενο καθώς η  ιδιωτικοποίηση του οδοφωτισμού με πρόσχημα την εφαρμογή της τεχνολογίας LED αποτελεί γενικότερη επιλογή των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου. Για αυτό και τα ίδια κάνουν και άλλες δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ανά την Ελλάδα.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού πρέπει να συνεχίσει, να κλιμακωθεί αλλά και να συνδεθεί με την πάλη ενάντια στις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς που φέρνει η απελευθέρωση της ενέργειας, και η απολιγνιτοποίηση, για την απαλλαγή του ενεργειακού σχεδιασμού από τα νόμους της αγοράς και τα δεσμά του καπιταλιστικού κέρδους.

Ταυτόχρονα πρέπει να βγουν συμπεράσματα για τις ευθύνες που έχουν τόσο τα κόμματα του κεφαλαίου που στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματιών σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, όσο και οι τοπικοί και περιφερειακοί τους εκπρόσωποι που την υλοποιούν.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ