Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Ένσταση για την εκχώρηση του εσωτερικού ελέγχου του Δήμου σε ιδιώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχόλιο προς τη διοίκηση της πόλης απευθύνει με ανακοίνωσή της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας δια στόματος του Νίκου Σερετάκη αναφορικά με πρόσφατη απόφαση για τον εσωτερικό έλεγχο του Δήμου.

Όπως αναφέρει σχετικά:

“Στην εκπνοή του χρόνου, στις 28/12, ο κ. Βούρος εκχώρησε σε ιδιώτη (και) την υπηρεσία “εσωτερικού ελέγχου” του Δήμου.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην παράδοση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, μια πολιτική που προωθεί συστηματικά η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με όλους τους τρόπους (απ’ ευθείας αναθέσεις, αποφάσεις Δημάρχου και αντιδημάρχων, διαγωνισμοί “έγκυροι” ή μή.. ) σε όλους σχεδόν τους τομείς, αξιοποιώντας το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των συμπληρωμάτων τους.

To πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην διαδικασία, η οποία φυσικά εγείρει και αυτή ερωτηματικά: άλλη μια απευθείας ανάθεση έργου που περιλαμβάνει και τον εσωτερικό έλεγχο για το…2022, μέχρι το τέλος του οποίου παρεμβάλλονταν μόλις 2 (!) εργάσιμες μέρες…

Ο λεγόμενος “εσωτερικός έλεγχος” αποτελεί μία αντιδραστική ρύθμιση του αστικού “επιτελικού κράτους” με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή της δημόσιας διοίκησης στις ανάγκες του κεφαλαίου. Συνιστά ένα ακόμη μηχανισμό πειθαναγκασμού των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιλύσει προβλήματα και “παθογένειες” της δημόσιας διοίκησης που απορρέουν από τον εναγκαλισμό της με τα  επιχειρηματικά συμφέροντα  και τους νόμους της αφοράς.

Η απόφαση όμως κάνει ένα βήμα παραπέρα και αναγάγει  σε  δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία αποκτά  λόγο για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και πρόσβαση σε ευαίσθητα  δεδομένα.

Δηλαδή μια επιχείρηση που λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος θα αποφαίνεται κατά πόσο ο Δήμος, ως τμήμα του κράτους, εξυπηρετεί αποτελεσματικά τα γενικότερα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών..

Πρόκειται για μια πολιτική που αποτελεί κοινή στρατηγική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων.”

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ