Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Σχόλιο για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. και το ζήτημα που αφορά την περιοχή του Κάτω Κουκλακίου σχολιάζει με παρέμβασή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει: “Ξεπέρασε και τον εαυτό της η δημοτική αρχή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) με τις πλάτες ορισμένων παρατάξεων και ‘ανεξάρτητων’ συμβούλων που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (20/4/2022).

Δεν έφτανε που αρνήθηκαν τον λόγο στους κατοίκους στο Κάτω Κουκλάκι της Νέας Χαλκηδόνας, που είχαν μαζευτεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εν αγνοία τους παραχώρηση ελευθέρου χώρου (από τους ελάχιστους στη περιοχή) στην Μητρόπολη για να χτίσει εκκλησία.

Δεν έφτανε που κατέγραψαν ψευδώς παρουσίες δημοτικών συμβούλων ενώ δεν ήταν παρόντες στην συνεδρίαση (σε ένα από τα ελάχιστα δημοτικά συμβούλια που δεν μεταδόθηκε απευθείας) και δεν είχαν καμία δυνατότητα να παρακολουθήσουν.

Αλλά ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος έφτασε να καλεί την δημοτική αστυνομία (27.01 στο βίντεο της συνεδρίασης) όταν οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν που δεν μπόρεσαν να πάρουν το λόγο και να ακουστεί η άποψη τους έστω για τα πρακτικά…

Αυτή είναι η “δημοκρατία” που υπερασπίζονται: fast track διαδικασίες όταν πρόκειται για εκχώρηση υπηρεσιών και δημόσιων χώρων σε ξένα προς τον λαό συμφέροντα, αποβολές συμβούλων, μηνύσεις, κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας και κρεσέντο αυταρχισμού σε κάθε φωνή που αντιστέκεται.
Αντιλαϊκή πολιτική και αυταρχισμός πάνω χέρι χέρι.

Αυτό έχουν αποδείξει κυβερνήσεις, περιφερειακές διοικήσεις και δημοτικές αρχές τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε αυτές οι δυνάμεις που έχουν συνδιαμορφώσει και το πλαίσιο για τη θυσία δασών, θαλασσών, οικοσυστημάτων και κάθε σπιθαμής ελεύθερου χώρου για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Όχι άλλο τσιμέντο.

Κάτω τα χέρια από τα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους!

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των κατοίκων για ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής για δενδροφύτευση σε όλα τα τμήματα και τις νησίδες του πάρκου Λάμπρου Κατσώνη, συχνή και επαρκή καθαριότητα, φροντίδα και πότισμα πρασίνου, αποκατάσταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή, για την επαναλειτουργία της κλειστής παιδικής χαράς, για τον εμπλουτισμό των χώρων με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και άλλες υποδομές αναψυχής. Για να μην καταστραφεί κανένας ελεύθερος χώρος και να δημιουργηθούν νέες εστίες πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού, για καλύτερη ποιότητα ζωής.”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ