Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Κοινή επίσκεψη Βούρου – Κεραμέως σε σχολεία της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους, o Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος, η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, η νέα Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και η Γενική Γραμματέας  του Υπουργείου κ. Αναστασία Γκίκα. 

Η κ. Κεραμέως αρχικά ευχαρίστησε τα στελέχη της Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, σημειώνοντας επίσης πως τα σχολεία αρχίζουν εκ νέου τη δια ζώσης λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών, με επιπλέον μέτρα προστασίας, όπως για παράδειγμα τα δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς και η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η κ. Κεραμέως εκτός από τους διευθυντές των σχολείων, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ορισμένες τάξεις όπου ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά.

Ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, στη σύντομη παρέμβασή του ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος  προς τον σκοπό της θωράκισης των σχολείων έναντι του κορωνοϊού, όπως για τη συνεχή χορήγηση  στα σχολεία ικανής  ποσότητας αντισηπτικών και μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς και για τη χορήγηση στα σχολεία εκ μέρους του Δήμου φορητών υπολογιστών για τη μερική έστω κάλυψη των αναγκών  της  τηλεκπαίδευσης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να γίνουν ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό των πεπαλαιωμένων  ηλεκτρονικών υπολογιστών των σχολείων, καθώς και για την άμεση ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για τον κατάλληλο εξοπλισμό των οικογενειών που χρειάζονται στήριξη με υπολογιστές για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε  την κ. Υπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου για την επίσκεψή τους  στην πόλη μας, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας σχολικής επιτροπής κατά την διάρκεια της πανδημίας τονίζοντας παράλληλα πως η προσπάθεια των στελεχών της Δημοτικής Αρχής για ασφαλή σχολεία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς. Ο κ. Βούρος επεσήμανε, επίσης, πως η συνεργασία με την κ. Υπουργό έως σήμερα είναι πολύ καλή και αυτή η αμφίδρομη σχέση που έχει δημιουργηθεί με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν στα σχολεία της πόλης πιστεύει πως θα συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ