Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού εορτάστηκε στη Ν. Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στον φερώνυμο Ναό του «Αγίου των Σκλάβων» στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής, Τρίτη 24 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία τοπικών φορέων και εκπροσώπων Μικρασιατικών σωματείων.

Στην ομιλία του Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη προσφορά του Αγίου Κοσμά στο σκλαβωμένο Γένος και την αγάπη του Αγίου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, από την οποία αντλούσε δύναμη στο Ιεραποστολικό έργο του, παροτρύνοντας τους πιστούς να εμπνέονται από το έργο και την θυσία του του Μεγάλου Εθναπόστολου, έχοντας πάντα την ελπίδα της παρουσίας της Θεομήτορος στη πορεία της ζωής τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Εφραίμ, το οποίο βρίσκεται στο αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ