Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα και με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας και στους ηρωικούς Aγωνιστές του 1821.
Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών.
Το παρών έδωσαν τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Μικρασιατικών Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη νέα εποχή που σηματοδοτεί για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, με τον οποίο ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας και λύτρωσης και σαρκώνεται με την συγκατάθεση και την υπακοή της Παρθένου Μαρίας, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως το μεγαλείο της δυνάμεώς Της, αλλά και την καθαρή, τέλεια και πλήρη αφοσίωση Της στο Θεό και στο θέλημά Του.
Την Κυριακή 25 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον κοινό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, κάνοντας λόγο για την διαχρονική σχέση μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, καθώς και για την τεράστια ευθύνη που έχουμε ως λαός απέναντι στην πλούσια ιστορία και στους ήρωες προγόνους μας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη για εθνική ενότητα, εμπιστοσύνη, συμφιλίωση και αλληλεγγύη, για ένα πιο ασφαλές και ειρηνικό μέλλον.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, όπου προεξήρχε της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία των τοπικών αρχών, μαθητών των σχολείων της περιοχής αλλά και πλήθους πιστών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ