Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ζημιά 300.000 ευρώ στη Ν. Φιλαδέλφεια λόγω της ματαίωσης της Πρωτομαγιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία του ζητά να καλυφθεί η οικονομική ζημιά ύψους 300.000 ευρώ που θα αντιμετωπίσει ο δήμος από την ματαίωση της εμποροπανήγυρης της Πρωτομαγιάς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά ο δήμαρχος αναφέρει: «Από την αρχή της πρωτοφανούς υγειονομικής και πολυδιάστατης κρίσης που όλοι μας βιώνουμε λόγω κορωνοϊού, η δημοτική μας αρχή κινείται έγκαιρα και με σχέδιο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο. Με προληπτικά μέτρα, δράσεις και με νέες υπηρεσίες.
Στην παρούσα συγκυρία αυτή είναι η μόνη μας αγωνία. Η μόνη μου αγωνία.
Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι η ώρα του απολογισμού, καθώς όπως φαίνεται ακόμη έχουμε πολλή και δύσκολη δουλειά μπροστά μας. Όμως δεν είναι και η ώρα της μικροπολιτικής και των άσκοπων αντιπαραθέσεων. Η κοινωνία τώρα όσο ποτέ μας θέλει ενωμένους, να λειτουργούμε με σύμπνοια, προσφέροντας ο καθένας από τη σκοπιά του ιδέες και λύσεις.
Ως δημοτική αρχή επιδιώκουμε να προλαβαίνουμε καταστάσεις. Το ίδιο πράξαμε και για την εμποροπανήγυρη της Πρωτομαγιάς, που αποτελεί πάγιο και εξόχως σημαντικό έσοδο για την λειτουργία του Δήμου μας. Έτσι ήδη από τις 10/03/20 με επιστολή μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ζητώ να καλυφθεί το ποσό της ζημίας από την πιθανή αναβολή των εκδηλώσεων, με έκτακτη επιχορήγηση προς το Δήμο μας.
Αυτή η πολιτική μας στόχευση θεωρούμε πως πρέπει να στηριχθεί από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού μας Συμβουλίου.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ