Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Επιδεικτική κομποστοποίηση για τα απορρίμματα κήπου και κουζίνας στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας κομποστοποιητής από απλά υλικά, κατασκευάστηκε στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας (πίσω από το θεατράκι του ΠΠΙΕΔ) στα πλαίσια της κατάρτισης για την πρόληψη και την ανακύκλωση απορριμμάτων που υλοποιεί ο Δήμος.

Οι εκπαιδευτές μαζί με τους εκπαιδευόμενους που είναι εργαζόμενοι στο Δήμο, εκπαιδευτικοί και πολίτες, έκαναν μια απλή κατασκευή με μηδενικό κόστος, δείχνοντας ότι η σωστή διαχείριση των αποβλήτων είναι μια εύκολη διαδικασία αν ξεκινήσουμε να διαλέγουμε από την πηγή δηλαδή από τη στιγμή που τα παράγουμε.
Μέσα στον απλό κομποστοποιητή μπορούμε να ρίχνουμε όλα τα φυτικά υπολείμματα της κουζίνας και του κήπου και να παράγουμε άριστης ποιότητας εδαφοβελτιωτικό για τις γλάστρες και τους κήπους. Η αντίθετή πρακτική αυτή δηλαδή που ακολουθούμε ρίχνοντάς τα μαζί με τα άλλα σκουπίδια, μετατρέπει σε τοξικές βόμβες τα υγρά που αποβάλλουν και τα οποία διαλύουν και παρασύρουν τοξικά συστατικά που έχουν τα άλλα σκουπίδια όπως π.χ. το έντυπο χαρτί, τα καθαριστικά κλπ και έχει ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ο κομποστοποιητής βρίσκεται σε δημόσιο χώρο και μπορεί να χρησιμοποιείται από όλους τους πολίτες. Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκαν φλούδια μαζί με χορτάρι και λίγη ώρα αργότερα μπόρεσαν να διαπιστώσουν ότι ο σωρός είχε ήδη αρχίσει να θερμαίνεται που σημαίνει ότι ξεκινούσε η βιολογική διεργασία της αποσύνθεσης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ