Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Επίσκεψη του Θ. Παφίλη στο 1ο Ενιαίο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο 1ο Ενιαίο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Νοέμβρη ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής Βόρειου Τομέα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μπάλλος» στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται τα 2 σχολεία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος και ενημερώθηκε για τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν. Στη συνέχεια, μιλώντας με τους εκπαιδευτικούς, ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ στη Βουλή αλλά και μέσα στο λαϊκό κίνημα ώστε να λυθούν τα μεγάλα κτιριακά και άλλα προβλήματα των σχολείων. Τόνισε πως “εν έτει 2021 είναι βαρβαρότητα να γίνεται το μάθημα μέσα σε ISOBOX και ακατάλληλες αίθουσες και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, πως ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν ως κόστος τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών ενώ χρηματοδοτούν με τεράστια ποσά τους επιχειρηματικούς ομίλους.”

Υπογράμμισε πως “η πείρα όλης της περιόδου της πανδημίας αλλά και του τελευταίου διαστήματος έδειξε πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με την οργανωμένη πάλη του απέναντι σε αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυξήσουν τα κέρδη τους και την εκμετάλλευση των εργαζομένων.”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Σερετάκης και Δανάη Γκούμα αναφέρθηκαν αντίστοιχα στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για τα προβλήματα των σχολείων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα αυτά της αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης τους. Ακόμα και σήμερα, τα φρεάτια στο προαύλιο του συγκροτήματος δεν έχουν καθαριστεί.

Στη συζήτηση που έγινε, αναδείχτηκαν από τους εκπαιδευτικούς τα συγκεκριμένα κτιριακά προβλήματα των σχολείων που χρονίζουν, όπως η ανέγερση των 6 νέων αιθουσών στο 1ο Λύκειο, ενώ συζητήθηκαν και περαιτέρω ζητήματα σχετικά με την παιδεία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ