Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Ψήφισμα κατά της οπαδικής βίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση για την οπαδική βία που έλαβε χώρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Φλεβάρη, κατέθεσε ψήφισμα που υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι το εξής:

“Η αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση φασιστικών συμμοριών που έχει οξυνθεί τα τελευταία 15 χρόνια, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας.

Φαινόμενα που βρίσκουν απέναντι τον φίλαθλο κόσμο και στην περιοχή μας και που δυστυχώς έχουμε ιδία πείρα με πιο πρόσφατη την δολοφονική επίθεση ενάντια στον Κώστα Τομπούλογλου έξω από το σπίτι του.

Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις βρίσκουν τη λύση στην λήψη κατασταλτικών μέτρων, που συχνά αξιοποιούνται ενάντια στο λαό. Την ίδια ώρα βαζουν ταφόπλακα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η έξαρση των οργανωμένων επεισοδίων, η δημιουργία και η δράση οπαδικών στρατών, που μέσα τους φωλιάζουν φασιστικές συμμορίες, είναι σύμφυτα με τη σήψη και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, καθώς αξιοποιούνται για τις οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Μόνο με την απεμπλοκή της επιχειρηματικής δράσης από τον αθλητισμό, μπορούν να αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους αυτά τα φαινόμενα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η αποσύνδεση των ΠΑΕ από το ‘στοίχημα’ και η μεταφορά τους στο υπουργείο Εμπορίου.

Αναγκαία και η λήψη μέτρων για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο και στη γειτονιά, με ανοιχτούς και δωρεάν αθλητικούς χώρους και την ενίσχυση της συμμετοχής της νεολαίας και του φίλαθλου αισθήματος. Καλούμε το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.”

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ