Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Διεθνές βραβείο στους μαθητές του 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μαθητές της ειδικότητας Γραφιστικής του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας έδρασαν πάλι!

Συμμετείχαν στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους “Cinema…διάβασες;;” και απέσπασαν το 2ο Βραβείο ανάμεσα σε 195 συμμετοχές, με την ταινία τεκμηρίωσης “Comics… διάβασες;;”.

Ο Διαγωνισμός  συνδιοργανώθηκε  από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, την  Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, την ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα  και υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Ιδρ. Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο “Δεσμός¨ και το Ίδρ. Λαμπράκη.

Οι μαθητές, με τη  καθοδήγηση και τη  βοήθεια  της καθηγήτριάς τους κ. Δήμητρας Αργυροπούλου, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και με τη γλώσσα της κινηματογραφικής αφήγησης δημιούργησαν τη δεκάλεπτη ταινία τεκμηρίωσης με τίτλο “Comics… διάβασες;;”.  Το ντοκιμαντέρ αυτό αναφέρεται στην ιστορία των κόμικς ανά τον κόσμο, τα είδη του και τις τεχνικές αφήγησης και γραφής τους καθώς επίσης παρουσιάζει σχετικές  συνεντεύξεις που έδωσαν οι comic artists  Γιάννης Ρουμπούλιας και Μάνος Λαγουβάρδος  έδωσαν  στους  μαθητές μας.

Ο μαθητής Χαλκιάς Γιώργος έκανε τις λήψεις, το χρωματισμό και φρόντισε το φωτισμό, ενώ ο Γιώργος Ρασιδάκης ήταν η ψυχή του μοντάζ και ο αφηγητής.  Οι μαθητές Χονγκ Φουνγκ Σινγκ, Ναταλία Τζάνη και Ράντι Σελαμάι, συνέβαλαν στα γυρίσματα.

Την ταινία μπορείτε να απολαύσετε στο youtube, στο link:   https://www.youtube.com/watch?v=ObM3SZUEIFg

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ