Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας: “Η αλήθεια για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού “

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα της αναβάθμισης του οδοφωτισμού εξέδωσε η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας προχωρά στην υλοποίηση μίας εκ των θεμελιωδών προεκλογικών της δεσμεύσεων: την αναβάθμιση του οδοφωτισμού της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν με σύγχρονα φωτιστικά σώματα LED:
2.115 φωτιστικά σώματα στις ψηλές κολώνες μαζί με τους βραχίονες στήριξης
2.540 φωτιστικά σώματα καλλωπιστικού τύπου (δίμπαλα και τα παραδοσιακά φωτιστικά 25ετίας)
30 λάμπες LED σε υπάρχοντα φωτιστικά

Σύνολο: 4.685
Οι προδιαγραφές των παραπάνω θα είναι:
-10ετής εγγύηση και συντήρηση
– Διάρκεια ζωής >50.000 ωρών
– Αντιβανδαλιστικούβαρέως τύπου κατασκευή
– Δυνατότητα Dimming (ρύθμιση φωτεινότητας)
– Προεγκατάσταση τηλεδιαχείρισης κατάλληλη για το επερχόμενο 5G

Δυνατότητα αλλαγής των LED σε όλα τα φωτιστικά μετά το πέρας της εγγύησης σε περίπτωση βλάβης χωρίς να αλλαχθεί το φωτιστικό σώμα
Απόδοση τουλάχιστον 80% της αρχικής στο τέλος της δεκαετίας
Κόστος για το δημότη: ΜΗΔΕΝΙΚΟ (0€)
Κόστος για το Δήμο: ΜΗΔΕΝΙΚΟ (0€)
Επιβάρυνση Δημοτικών Τελών: ΜΗΔΕΝΙΚΗ (0€)

Το κόστος για την αντικατάσταση και τοποθέτηση των φωτιστικών θα καλύπτεται από τη μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Δήμος μας ΔΕΝ θα πάρει ΔΑΝΕΙΟ

Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τα δημοτικά τέλη είναι από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα (0,87€/τ.μ.) και με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων με LED νέας τεχνολογίας εξασφαλίζεται ότι με την εξοικονόμηση χρημάτων που θα επιφέρει η δραματική μείωση της κατανάλωσης τα δημοτικά τέλη θα παραμείνουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα για όλους τους δημότες.

Οφέλη για το δημότη:
– Αναβάθμιση του φωτισμού της πόλης μας
– Μείωση της εγκληματικότητας
– Κανένα τυφλό σημείο – μείωση των ατυχημάτων
– Μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος άνω του 60%

Η προμήθεια και εγκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό και με όλους τους ελέγχους που προβλέπονται από την Ελληνική νομοθεσία και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στα 3.724.292,26€. Το ποσό αυτό είναι η υποχρεωτική βάσει νόμου ανώτερη τιμή εκκίνησης σύμφωνα με το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και το ΤΠΔ (Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) για έργα οδοφωτισμού για αυτόν τον αριθμό, την ισχύ και τις προδιαγραφές φωτιστικών σωμάτων. Στο διαγωνισμό αυτό έχει δικαίωμα να συμμετάσχει οποιαδήποτε εταιρεία από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό και να προσφέρει την πιο συμφέρουσα τιμή (ΕΚΠΤΩΣΗ) για τις παραπάνω προδιαγραφές φωτιστικών σωμάτων και για τη δεκαετή τους εγγύηση καλής λειτουργίας. Ο διαγωνισμός περνάει από πολλά στάδια και από εξονυχιστικούς ελέγχους του ελεγκτικού συνεδρίου.

42 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν αλλάξει τον ηλεκτροφωτισμό με βάση την παραπάνω νομοθεσία και έχει μειωθεί το κόστος του ηλεκτροφωτισμού με άμεσο όφελος για τους δημότες.

Αναφορικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων: Δε θίγεται επ’ ουδενί το εργασιακό καθεστώς, η μισθολογική κατάσταση, οι συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων εν γένει. Τουναντίον, οι εργαζόμενοι θα έχουν λιγότερο φόρτο εργασίας διότι θα αντικατασταθούν τα παλαιά φωτιστικά σώματα με νέας τεχνολογίας LED και θα μειωθούν κατά πολύ οι βλάβες στον ηλεκτροφωτισμό.

Αναφορικά με την απόφαση 23/2021 του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία η αντιπολίτευση ψήφισε την ακύρωση της ανάληψης υποχρέωσης πολυετούς δαπάνης για την αλλαγή του οδοφωτισμού: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την απόφαση αυτή διότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ να αποφασίζει για θέματα αρμοδιότητας του Δημάρχου και της Οικονομικής Επιτροπής. Η δημοτική αρχή, σεβόμενη τους νόμους και το δημοτικό συμβούλιο, περίμενε επί 60 ημέρες τη γνωμοδότηση της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Ήρθε η ώρα η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος να προχωρήσουν σε ένα έργο πνοής που θα αλλάξει την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.
Δεν θα αφήσουμε το δίδυμο Βασιλόπουλου – Τομπούλογλου και κάποιους επαγγελματίες συνδικαλιστές να βυθίσουν την πόλη στο σκοτάδι, λειτουργώντας με ερασιτεχνισμό, χωρίς επιστημονικές μελέτες, χρησιμοποιώντας ψευδή και ανακριβή στοιχεία.
Καλούμε όλους τους δημότες να στηρίξουν τη δημοτική αρχή και να κάνουμε μαζί το βήμα για μια πραγματική αλλαγή για την πόλη μας.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ