Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Απόκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υ.Π.ΕΝ., ενέκρινε την ένταξη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον άξονα προτεραιότητας 2, «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Η χρηματοδότηση αφορά συγκεκριμένα την δράση «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.»., έως του ποσού των 49.600 €.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο, αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά καλή. Θέλω να υπενθυμίσω με την ευκαιρία πως στις 4 Απριλίου δεσμεύθηκε από το Πράσινο Ταμείο το ποσό των 848.355€ συνολικά, και ο καθορισμός του Δήμου μας ως δικαιούχου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις», για την χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης επιφάνειας 2.274,41 τ.μ., στα Κ.Χ.1 και 2, στην περιοχή Μπριτάνια και επί της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

 

 

Είχε προηγηθεί η ένταξή μας στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» καθώς και η εξασφάλιση χρηματοδότησης μέχρι του ποσού των 50.000 €, για εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του δικτύου πυροπροστασίας του άλσους μας.
Τέλος στις 16 Μαρτίου 2022, είχαμε ανακοινώσει την ένταξη του έργου «Ανάπλαση δικτύου κοινόχρηστων χώρων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» στις «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», με το ποσό της χρηματοδότησης να φτάνει στις 415.558€, για σημαντικά έργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας.

Οι συμπολίτες μας τους επόμενους μήνες θα δουν να ξεκινούν ή και να ολοκληρώνονται σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα σημαντικά έργα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας αλλά και θα ομορφαίνουν την πόλη μας. Έργα που για να υλοποιηθούν απαιτούνται χρηματοδοτήσεις από φορείς όπως εν προκειμένω το Πράσινο Ταμείο ή το ΥΠ.ΕΣ. ή η Περιφέρεια Αττικής, η Ε.Ε. κοκ. Χωρίς αυτές τις χρηματοδοτήσεις τίποτα απολύτως δεν μπορεί να καταστεί εφικτό καθώς οι ίδιοι πόροι των Δήμων είναι ελάχιστοι και αρκούν μόνο για ορισμένες συντηρήσεις. Τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής ξεκινώντας πραγματικά από το μηδέν, καθώς δεν βρήκαμε τίποτα έτοιμο, δούλεψαν σε αυτά τα πρώτα χρόνια της θητείας μας, μεθοδικά, σκληρά, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και αυτή η προεργασία έχει έρθει η ώρα να γίνει απτή πραγματικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ