Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Αντιπλημμυρικό της Σκρα: Κανονικά στην κυκλοφορία η οδός Πλαστήρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7, του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της οδού Σκρα, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, είναι οι εξής:

Έχει πλέον δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία όλη η οδός Ν. Πλαστήρα, και το τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Εμμανουηλίδη έως και τη Λαχανά, που ήταν κλειστό κατά την προηγούμενη περίοδο για την κατασκευή του φρεατίου της μελέτης Φ34 και τη δημιουργία πασαλομπήξεων.

Επί της Ν. Πλαστήρα, που έχει δοθεί πλέον ολόκληρη στην κυκλοφορία, συνεχίζεται η μετατόπιση του υφιστάμενων δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (αποχέτευση, ΔΕΗ, ΟΤΕ, φυσικό αέριο, ΕΥΔΑΠ κλπ) που εμποδίζουν τη διέλευση του Νέου Συλλεκτήρα Σ7 και κατασκευάζονται φρεατοπάσαλοι, ώστε στη συνέχεια, να κατασκευαστούν τα φρεάτια του δικτύου του αντιπλημμυρικού έργου και ακολούθως ο νέος συλλεκτήρας, ο οποίος θα εγκατασταθεί μέσω υπόγειας διάτρησης (pipe jacking) μικροτούνελ.

Ξεκίνησαν οι αντίστοιχες εργασίες και επί της Σκρα, μπροστά από τον Σκλαβενίτη, και ως εκ τούτου στο συγκεκριμένο τμήμα δεν πραγματοποιείται προσωρινά η κυκλοφορία.

Την προσεχή Δευτέρα 27/05, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αναδόχου εταιρείας που πραγματοποιεί το έργο, πρόκειται να επεκταθούν οι εργασίες στη διασταύρωση των οδών Πλαστήρα και Σκρα.

Σκοπός είναι να γίνεται όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη κατάληψη χώρου κατά την εξέλιξη του έργου, να μην παραμένουν ανοιχτά σκάμματα, σε περίπτωση που δεν είναι αυτό απαραίτητο για την πρόοδο των εργασιών, και αμέσως μόλις κρίνεται εφικτό τα σκάμματα να κλείνουν.

Όσον αφορά τις εργασίες που πραγματοποιούνται πλησίον των σχολείων, θα περιοριστούν ή και διακοπούν προκειμένου να μην ενοχλούνται οι μαθητές κατά την περίοδο των σχολικών και Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το φρεάτιο της μελέτης Φ1 (το μικρό τμήμα του παράδρομου της Εθνικής οδού, στη διασταύρωση με την Τρωάδος) παραμένει εκτός κυκλοφορίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ