Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

Στη Νέα Σμύρνη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, βρέθηκε σήμερα στη Νέα Σμύρνη.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη, τα ΚΑΠΗ της περιοχής, δημοτικές δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και τα δημοτικά ιατρεία, καθώς και το γήπεδο- έδρα της ιστορικής ομάδας του Πανιωνίου. Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα της περιοχής, συνοδεία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων και συνομίλησε με πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Στο Δημαρχείο Ν. Σμύρνης
Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη δημιουργίας αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, τη στέγαση του Δημαρχείου σε ιδιόκτητο κτίριο καθώς και θέματα ασφάλειας.

Ειδικότερα ο κ. Τζουλάκης ενημέρωσε τον κ. Πατούλη πως έργο άμεσης προτεραιότητας είναι η υλοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Σμύρνης χωρητικότητας 3.500 θέσεων, ένα αθλητικό κέντρο το οποίο, όπως ανέφερε, θα είναι έργο πνοής για την πόλη. Παράλληλα επισήμανε πως ο Δήμος αγόρασε έναν παλιό κινηματογράφο με στόχο τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου ενώ εστίασε στη σημασία να στηριχθούν τα δημοτικά σχέδια για τη δημιουργία πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού σε νεοκλασικό-διατηρητέο κτίριο που έχει αγοραστεί από το Δήμο. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανακαίνισης και ανάπλασης του σχολικού συγκροτήματος Νικομήδειας το οποίο περιλαμβάνει 4 σχολεία, όπου φοιτούν 1.500 μαθητές.
Επιπρόσθετα ο κ. Τζουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης του Ιωσηφόγλειου, ένα εμβληματικό κτίριο της Νέας Σμύρνης, αφού προηγηθεί η μετεγκατάσταση σε άλλο κτίριο των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί και είναι εγκαταλειμμένων οικογενειών. Υπάρχει η βούληση να παραχωρηθεί γι΄αυτά τα παιδιά άλλη στέγη, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Η συζήτηση εστιάστηκε και στα προβλήματα ασφάλειας της περιοχής και τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης και παροχής εξοπλισμού στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Ο κ. Τζουλάκης κατά τη συζήτηση εξήρε το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Πατούλη επισημαίνοντας ότι κατά τη θητεία του η ΚΕΔΕ βγήκε από την αφάνεια, απέκτησε ευρωπαϊκό αέρα και ενίσχυσε την εξωστρέφειά της.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως προτεραιότητα του είναι να φέρει στην Αττική ανάπτυξη η οποία συνεπάγεται δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και υλοποίηση υποδομών με αναπτυξιακό πρόσημο.
«Με τον Ά βαθμό Αυτοδιοίκησης θα είμαστε σε αγαστή συνεργασία για να συμβάλλουμε από κοινού στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση του Λεκανοπεδίου, με έμφαση στην επιτάχυνση των αναγκαίων υποδομών και τη στελέχωση των υπηρεσιών » τόνισε.
Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ της περιοχής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με άτομα τρίτης ηλικίας και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες των δομών. « Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε δίκτυα εκπαίδευσης, πολιτισμού αξιοποιώντας τη διάθεση και την ενέργεια σας» τόνισε και πρόσθεσε « Θα επενδύσουμε και σε προγράμματα πρόληψης όπως και προσυμπτωματικού ελέγχου με στόχο την καλύτερη προστασία της ζωής των πολιτών. Όλοι μαζί σαν μία οικογένεια». Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε επίσης το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο εξυπηρετεί 1.200 οικογένειες καθώς και τα δημοτικά ιατρεία στα οποία, όπως ενημερώθηκε, λειτουργούν με εθελοντές ιατρούς τους οποίους συνεχάρη για το πολύτιμο κοινωνικό έργο που προσφέρουν.
Σε δηλώσεις του τόνισε: « Η πανέμορφη Νέα Σμύρνη έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης αρκεί να υπάρχει βούληση και αποτελεσματικότητα. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε η Αττική από τις παθογένειες του χθες. Δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι άλλο ούτε από την κα Δούρου ούτε από τον κ. Σγουρό, που είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής».

Επίσκεψη στον ιστορικό Πανιώνιο
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Σμύρνη ο κ. Πατούλης το γήπεδο του Πανιωνίου όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. Α. Μισαηλίδη και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις καθώς και στο μουσείο της ιστορικής ομάδας της Νέας Σμύρνης.
Ο κ. Μισαηλίδης ανέφερε στον κ. Πατούλη πως απαιτούνται έργα αποκατάστασης στο γήπεδο το οποίο, όπως επισημάνθηκε είναι παλιό και με πολλά προβλήματα. Ενδεικτικά υπογραμμίστηκε η ανάγκη κατασκευής στεγάστρου στο κολυμβητήριο καθώς το χειμώνα είναι δύσκολες οι συνθήκες για τους αθλούμενους, αλλά και η αποκατάσταση της κερκίδας στη θύρα 8, χωρητικότητας 500 θεατών, η οποία δεν λειτουργεί από το σεισμό του 1981, καθώς δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στην ιστορική παρουσία της ομάδας του Πανιωνίου, επισημαίνοντας πως για 129 χρόνια κοσμεί τον αθλητισμό και επισήμανε πως είναι απαράδεκτο αθλητικές υποδομές να εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής. «Θα επενδύσουμε στον αθλητισμό με στόχο να μυηθούν όλο και περισσότεροι νέοι στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και να έχουν κίνητρα να απασχολούνται δημιουργικά στις γειτονιές που μεγάλωσαν και ζουν», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ