Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

Ναι του Δήμου Νέας Σμύρνης στην ηλεκτροκίνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Νέας Σμύρνης στην πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου για την εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) μέσω του οποίου διεκδικούμε μέρος από τον προϋπολογισμό των 5,42 εκατ. € για το 2020-2021.

Με την συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θέτουμε τις βάσεις και προετοιμάζουμε τις κατάλληλες υποδομές για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης προσαρμοζόμενοι στις επιταγές της νέας εποχής όπου η ηλεκτροκίνηση θα λάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Μεταφορών ως το 2030 ένα στα τρία οχήματα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους θα είναι ηλεκτρικό.

Τα Σ.Φ.Η.Ο. αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Στην επόμενη φάση θα χωροθετηθούν τα Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης ενώ θα εκπονήσουμε ειδικό σχέδιο για την πληροφόρηση δημοτών και κατοίκων με έντυπο και με ψηφιακό υλικό έτσι ώστε όλοι να είναι ενημερωμένοι για τα σημεία επαναφόρτισης Hλεκτροκίνητων Oχημάτων και τους χώρους στάθμευσης αυτών.

Η ηλεκτροκίνηση έχει ήδη μπει στη ζωή μας και εμπράκτως δηλώνουμε έτοιμοι να εξελιχθούμε και να μετατρέψουμε την πόλη μας σε έναν σύγχρονο Δήμο που συντάσσεται με τις ανάγκες και τις επιταγές της νέας εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ