Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Cine Αστέρας: Συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές και τον Δεκέμβρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο στο Δήμο Νέας Ιωνίας και στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» (Ασκληπιού 4), κάθε Δευτέρα με ώρα έναρξης 8:30μ.μ και κάθε Παρασκευή με ώρα έναρξης 9.10μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών για τον μήνα Δεκέμβρη:

 Κάθε Δευτέρα
Αφιέρωμα στον κορυφαίο Δανό σκηνοθέτη Καρλ Ντράγιερ
9/12  Ημέρες (Vredens Dag) 1943 | 100′
16/12 Γερτρούδη (Gertrud) 1964 | 115′
 

Κάθε Παρασκευή
6/12 – Δίχως Στέγη, Δίχως Νόμο (1985-Γαλλία-Δραματική)
Ένα χειμωνιάτικο πρωινό το άψυχο σώμα της Mona, μιας κοπέλας που ζούσε στους δρόμους, βρίσκεται μέσα σε ένα χαντάκι. Κανείς δεν ξέρει ποια ήταν. Από το παζλ του παρελθόντος της λείπουν πολλά κομμάτια, τα οποία θα συμπληρώνονται λίγο-λίγο από τις μαρτυρίες των προσώπων που συνάντησε στο διάβα της…
Χρυσό Λιοντάρι και βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ της Βενετίας, Cesar βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας και Βραβείο Ένωσης Κριτικών Λος Αντζελες καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

13/12 – Ευχαριστούμε Που Καπνίζετε (2005-ΗΠΑ-Κωμωδία)
Ο Νικ Νέιλορ είναι εκπρόσωπος μίας τεράστιας καπνοβιομηχανίας, ο οποίος προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της εταιρίας του, ενώ ταυτόχρονα θέλει να λειτουργεί ως πρότυπο για τον δωδεκάχρονο γιο του.
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζέισον Ράιτμαν αποτελεί μια εύστοχη βιτριολική σάτιρα για το μάρκετινγκ των μεγάλων εταιρειών καπνού και για την υστερική αντικαπνιστική μόδα.

20/12 – Όλα για την Εύα (1950-ΗΠΑ-Δραματική)
Ένα βράδυ μια φανατική θαυμάστρια μιας ντίβας του Μπρόντγουεϊ θα βρεθεί στο καμαρίνι της κι έκτοτε θα γίνει το δεξί χέρι της. Έχοντας πλέον αναλάβει τα καθήκοντα της αποκλειστικής της οικονόμου και γραμματέα, θα βάλει μπρος το υποχθόνιο σχέδιό της, δηλαδή να φτάσει στην κορυφή του Μπρόντγουεϊ χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου, βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την Bette Davis στο Φεστιβάλ των Καννών για μία από τις εμβληματικότερες ταινίες του κλασικού Χόλιγουντ.

27/12 – Η Δασκάλα (2016-Σλοβακία-Κοινωνική Σάτιρα)
Στην Μπρατισλάβα του 1983 η διευθύντρια ενός σχολείου καλεί συγκέντρωση των γονέων και κηδεμόνων για να συζητήσουν ανεπίσημα την περίπτωση μιας δασκάλας, η οποία, βασισμένη στους στενούς δεσμούς της με το καθεστώς, ζητάει χάρες και χειραγωγεί ενήλικους και παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον.
Από τον σκηνοθέτη του «Παιχνίδια Διχασμού και… Εγκυμοσύνης», μια αιχμηρή, δραματικά ισορροπημένη και υποδειγματικά ερμηνευμένη σάτιρα πάνω στις παθογένειες κάθε καθεστηκυίας εξουσίας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ