Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

10ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας: Ο Σύλλογος Γονέων ζητά αναστολή της απόφασης για τις εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας με ανακοίνωσή του ζητά αναστολή της απόφασης για τις εφημερίδων στο Παίδων Πεντέλης.

Το κείμενο αναφέρει:

“Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες
Όπως θα γνωρίζετε, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε βίαια και αιφνιδιαστικά να σταματήσει τις εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών 5-12 ετών.
Εδώ και πολλά χρόνια το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, αποτελεί το κύριο σημείο αναφοράς τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τα παιδιατρικά περιστατικά  σε μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή εντός και εκτός  Αττικής.

Η απόφαση για αναστολή των εφημεριών στερεί από δεκάδες χιλιάδες παιδιά τη δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης. Εν μέσω μάλιστα πανδημίας, με χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές, οι γονείς είμαστε αναγκασμένοι είτε να προσφύγουμε στα άλλα, ήδη υποστελεχωμένα, παιδιατρικά νοσοκομεία που αδυνατούν να διαχειριστούν τον πρόσθετο φόρτο, είτε να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες, κάτι που για τους περισσότερους από εμάς είναι αδύνατο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχουν οδηγηθεί ήδη τα νοσοκομεία Παίδων σε κατάσταση ασφυξίας.

Η ευθύνη εμβολιασμού των παιδιών είναι ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία πρέπει να ενισχυθεί καθώς διαφορετικά υποβαθμίζεται ο ρόλος του νοσοκομείου σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση αποφάσισε από την Πέμπτη 27/1 να μετακινήσει 16 ειδικευόμενους παιδιάτρους από τα νοσοκομεία Αλεξάνδρα, Παίδων Α. Κυριακού και Παίδων Α. Σοφία στο εμβολιαστικό Κέντρο Προμηθέας.

Η υποβάθμιση των παιδιατρικών νοσοκομείων είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεθοδευμένη διάλυση της δημόσιας υγείας.
-Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
-Ζητάμε ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, επαναλειτουργία όσων νοσοκομείων έχουν κλείσει, επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων χωρίς παζάρια, μέτρα προστασίας στα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς και ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με ανάπτυξη κρατικών μονάδων Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
– Στηρίζουμε τον αγώνα των γιατρών και νοσηλευτών και παλεύουμε μαζί τους για δημόσια δωρεάν υγεία για τα παιδιά μας.
– Συντονιζομαστε με την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων, την ΟΕΝΓΕ τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και όλους τους Συλλογικούς Φορείς που παλεύουν για να επαναλειτουργήσει πλήρως το Παίδων Πεντέλης.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ