Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Το μήνυμα της Δ. Θωμαΐδου για τη 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δήλωση έκανε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με αφορμή την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η ίδια αναφέρει στο μήνυμά της:

“Η σημερινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στα 1974 μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και την πτώση του καθεστώτος των Συνταγματαρχών που την προκάλεσε, βρίσκει την πατρίδα μας ενώπιον προκλήσεων, αλλά και χρέους.

Προκλήσεων από την Τουρκία που βυθίζεται στον Ισλαμικό φονταμενταλισμό, την εργαλειοποίηση του υπέρτατου μνημείου της Ορθοδοξίας και την έπαρση για ανάληψη ευθυνών που ξεπερνούν την ιστορική και σύγχρονη φυσιογνωμία της. Η ύβρις στο μεγαλείο της!

Προκαλεί το διεθνές δίκαιο και το αίτημα των λαών για αρμονική συνύπαρξη και πρόοδο. Ίσως γιατί όπως εύστοχα σημείωνε δηκτικά και ειλικρινώς ο σπουδαίος Αζίζ Νεσίν, στο βιβλίο του "Ο καφές και η δημοκρατία" «Δυο πράγματα δεν ευδοκιμούν στη χώρα μας (την Τουρκία). Το ένα είναι το δέντρο του καφέ και το άλλο η Δημοκρατία. Και τα δύο μας έρχονται από το εξωτερικό… Ω, Ύψιστε! Να γινόταν, τόσο δα απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε απ’ αυτόν τον καφέ, να καταλαβαίναμε και από Δημοκρατία!» Το χρέος μας είναι ένα! Να καθιστούμε βίωμα το ότι η Δημοκρατία δεν πεθαίνει στον τόπο που γεννήθηκε!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ