Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ταξίδεψε στη Λαμία με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος και της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» ανταποκρίθηκε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ταξιδεύοντας στην ιστορική πόλη της Λαμίας, όπου παρουσίασε το βιβλίο «Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821» επ’ ευκαιρία των 200 ετών από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας της Επανάστασης του 1821.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας κα Ελένη Κούντζου καλωσόρισε τους παρισταμένους και ευχαρίστησε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. για την πρωτοβουλία του στην έκδοση του συλλογικού τόμου που αφορά τους Μικρασιάτες και την συμμετοχή τους στην Επανάσταση του 1821.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ. Γεώργιος Δελμούζος,
Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου στη συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις των Μικρασιατών στη Μ. Ασία κατά το 1821, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις εργασίες των 10 συμμετεχόντων συγγραφέων στο συλλογικό τόμο. Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του τονίζοντας ότι: «Οι Μικρασιάτες όχι μόνο στη διάρκεια της Επανάστασης προσφέρανε εθελοντικά και με αυτοθυσία τα πάντα, αλλά και στη μετεπαναστατική, νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα φέρανε ένα καινούργιο πνεύμα, μια ασύγκριτη δημιουργικότητα που αποτέλεσαν τη βάση της ανάπτυξης και της προόδου της πατρίδας μας».

 

 

Η μουσική δεν έλειψε από την εκδήλωση αφού ακούστηκαν 4 πολύ όμορφα τραγούδια από το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας και τον Δ/ντή του κ. Ιωάννη Ζαχαράκη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «…η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί γέφυρα για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2022, εν όψει της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή».

 

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων και: ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κων/νος Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος Γεώργιος Δελμούζος, η Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Σοφία – Αγγελοπούλου Παπανικολάου ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος ο τέως Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος Λαμιέων Βίβιαν Αργύρη ο Δ/ντής Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας Ιωάννης Ζαχαράκης, η πρώην Βουλευτής Φθιώτιδος Ελένη Μακρή, ο Φρούραρχος Λαμίας Δ/ντής Κ.Ε.Υ.Π. ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης, εκπρόσωποι του Γεν. Αστυνομικού Δ/ντή Κεντρικής Ελλάδος κ.α.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ