Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Το “αντίο” στον Παναγιώτη Βλασσά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσσωμη η κοινότητα της Νέας Ιωνίας αποχαιρέτισε χθες τον αγαπημένο γιατρό και αντιδήμαρχο Παναγιώτη Βλασσά.

Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη που μας πέρασε, και μαζί και ένα μεγάλο έργο στην αυτοδιοίκηση της πόλης, ενώ η κηδεία του πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη.

Η οικογένειά το ευχαρίστησε τους πάντες για τα συλλυπητήρια μηνύματά τους σε ένα ιδιαίτερο συγκινητικό μήνυμα που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο Χ-τύπος είχε την τιμή να φιλοξενήσει την τελευταία συνέντευξη του Π. Βλασσά μέσα από την οποία παρουσίασε το έργο του στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου το τελευταίο διάστημα. Ας θυμηθούμε όσα είπε:

[Απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας Χ-τύπος που κυκλοφόρησε 20/3/21]

“Έχουν γίνει rapid test και για τους εργαζόμενους και για τον κόσμο”, ενημερώνει ο κ. Βλασσάς για το Δήμο Νέας Ιωνίας. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς αναφέρει πως υπάρχει μέριμνα για τη μεταφορά των εμβολιαζομένων και συμπληρώνει: “Κάναμε και μία μελέτη για ασθενοφόρο ή άμα χρειαστεί να πληρώσουμε ταξί. Δεν ξέρουμε τί θα αποφασιστεί εμείς πάντως κάναμε το αίτημα μας βάσει της απόφασης που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο.” Σχετικά με την προστασία των αστέγων, αναφέρει ότι υπάρχουν δύο στη Νέα Ιωνία αυτή τη στιγμή: “Είχαμε κανονίσει και τους δύο να τους στείλουμε σε δομές των Αθηνών γιατί εδώ στη Νέα Ιωνία έχουμε μόνο θερμαινόμενους χώρους. Μεριμνήσαμε για τον έναν που είναι και πολύ συνεργάσιμος και τον πήραμε για όλες τις ημέρες του ψύχους στο πρώτο ΚΑΠΗ μας του προσφέραμε κρεβάτι, τροφή, πλύσιμο. Ο άλλος δεν θέλει να συνεργαστεί. Τον στείλαμε σε δομές έμεινε για τρεις-τέσσερις μέρες και έφυγε, τον πήγαμε στο ψυχιατρείο.” Σε γενικότερο πλαίσιο τονίζει ότι γίνονται διανομές τροφίμων κάνουμε σε 29 οικογένειες μεσημέρι και βράδυ, μία φορά την ημέρα τους. “Έχουμε το κοινωνικό παντοπωλείο, που εξυπηρετεί 700 οικογένειες. Ήταν πιο πολλές αλλά μειώθηκαν που σημαίνει ότι πάει καλά ο κόσμος.”, προσθέτει και καταλήγει: “ Πιστεύω ότι σαν κοινωνική υπηρεσία δουλεύουμε πάρα πολύ καλά. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Νέας Ιωνίας, και από ανακοινώσεις γενικότερα όπως και από την κοινωνική υπηρεσία.”

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ