Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας η σεπτή μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών και άλλων Μητροπόλεων, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρούσα στην εορτή ήταν επίσης η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου.

 

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους στην πνευματική προσωπικότητα του εορτάζοντος Μητροπολίτου, επισημαίνοντας τόσο τα πολλά χαρίσματα, με τα οποία τον προίκισε ο Θεός, όπως η απλότητα, η ευθύτητα και η ευρυμάθεια, όσο και την πολυετή προσφορά του στην ορθόδοξη διασπορά.

 

 

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαβριήλ και τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως για τις θερμές ευχές, για την αγάπη και τον διαρκή σεβασμό προς το πρόσωπό του.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ