Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Ταξίδι στο χρόνο” μέσα από κινηματογραφικά πλάνα της Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια Νέα Ιωνία μιας περασμένης εποχής, ταξίδεψε το κοινό της εκδήλωσης «Η Νέα Ιωνία μέσα από τον παλιό καλό Ελληνικό Κινηματογράφο» που διεξήχθη σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία» στο πλαίσιο του θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021».

Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου προσελκύοντας κόσμο κάθε ηλικίας για να απολαύσουν αποσπάσματα κορυφαίων ταινιών που γυρίστηκαν στις συνοικίες της Νέας Ιωνίας κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970.
Ο Θανάσης Βέγγος, ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς, η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Γιώργος Οικονομίδης, η Αιμιλία Υψηλάντη, ο Ζαννίνο, ζωντάνεψαν μνήμες από μια άλλη Νέα Ιωνία γεμίζοντας νοσταλγία τους μεγαλύτερους, αλλά και μαθαίνοντας τους μικρότερους τις κινηματογραφικές συμμετοχές της πόλης.
Στην εκδήλωση παρέστη η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία σε ένα σύντομο χαιρετισμό σημείωσε: «Ο κινηματογράφος παράγει αναμνήσειςγλυκές και ανεπανάληπτες των χρόνων της παιδικής αθωότητας και ανεμελιάς. Αναμνήσεις μεγάλων προσωπικοτήτων της έβδομης τέχνης. Θυμόμαστε τους καταξιωμένους ηθοποιούς και δικά μας παιδιά Ζαννίνο, Σόφη Ζαννίνου και Νίκο Ξανθόπουλο, όπως επίσης τις σπουδαίες ασπρόμαυρες κινηματογραφικές επιτυχίες που γυρίστηκαν στις φτωχογειτονιές της αγαπημένης Νέας Ιωνίας μας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας Λουκάς Χριστοδούλου, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία» Κυριακή Μπρόλιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας Έλσα Ανθρακίδου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας Γιώργος Νουβέλογλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αθανάσιος Ραφτόπουλος, εκπρόσωποι σωματείων και πλήθος κόσμου.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ