Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας: Ανακοίνωση για το θέμα των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση μετά την πορεία στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας για το θέμα του αμαξοστασίου της Αλσούπολης πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας.

Στο σχετικό κείμενο επισημαίνει τα εξής:

“Καταγγέλλουμε τη Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου και συνολικά τη δημοτική αρχή που αρνήθηκε να δεχτεί και απαξίωσε τους μαζικούς φορείς και τους κατοίκους της Αλσούπολης και της Καλογρέζας την Τετάρτη 9 Φλεβάρη. Οι αντιδήμαρχοι που ήταν παρόντες μας ειρωνεύονταν και μας έλεγαν ότι «η Δήμαρχος είναι σε άδεια»… Ντροπή τους!

Εμείς ξέρουμε ότι η Δήμαρχος καλούσε τους κατοίκους της Νεάπολης να μαζέψουν υπογραφές για να φύγουν τα απορριμματοφόρα από το γήπεδο του Ικάρου. Εμείς σαν σωματείο λέμε: ΝΑΙ, να φύγουν τα απορριμματοφόρα από το στάδιο του Ίκαρου! Είμαστε μαζί με τους κατοίκους που μένουν γύρω από το στάδιο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντίθετα μας ενώνει ο κοινός αγώνας τα απορριμματοφόρα να πάνε σε κατάλληλο χώρο και όχι δίπλα από σπίτια και σχολειά.
Εμμένουμε στην απόφασή μας να μην έρθουν τα απορριμματοφόρα να εγκατασταθούν στο οικόπεδο της ALTEC στην Αλσούπολη! Η περιοχή αυτή λέγεται «ανθρακωρυχεία», εκεί έχουν δοθεί μεγάλοι αγώνες της εργατικής τάξης, των ανθρακωρύχων. Ο τόπος αυτός είναι ιερός! Οι ανθρακωρύχοι, που πολλοί από μας είμαστε απόγονοί τους, δούλευαν σε άθλιες συνθήκες και πέθαιναν στα 40 και 45 τους χρόνια από μολυβίαση και πνευμονοκοκίαση.

Δεν θα επιτρέψουμε τα εγγόνια μας να πηγαίνουν στο σχολειό δίπλα στα απορριμματοφόρα!
Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συμμετοχή! Η οργή μας να μετατραπεί σε αγώνα!
Λέμε στη Δήμαρχο: Πάρε πίσω αυτή την απαράδεκτη πρόταση! Ο λαός της Αλσούπολης και της Καλογρέζας δεν θα σκύψει το κεφάλι!
Την Κυριακή 13 Φλεβάρη στις 10:00 π.μ. στο Παναιτώλιο θα γίνει σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των σωματείων, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής για να συζητήσουμε για τη συνέχεια του αγώνα μας.
Το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας & Πέριξ καλεί τα μέλη του που είναι πολλά στην Αλσούπολη αλλά και όλους τους κατοίκους που δεν είναι τίποτα άλλο από τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να συμμετέχουν μαζικά. Να ενημερώσουν τους γείτονές τους και όσους γνωρίζουν.
• Ούτε σκέψη να γίνει το οικόπεδο της ALTEC στην Αλσούπολη χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων.
• Ο χώρος του οικοπέδου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
• Άμεσα να βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για την μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων από το Δημοτικό Στάδιο.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ