Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Σφοδρή αντιπαράθεση στο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας για τις επισκευές στο δημαρχείο 

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονη κριτική ασκήθηκε στην δημοτική αρχή για τις εργασίες που γίνονται στο δημοτικό μέγαρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας (27/4) για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος τέθηκε επί τάπητος το θέμα των εργασιών στο δημαρχείου, ένα έργο για το οποίο έχει επικριθεί σφόδρα η δημοτική αρχή από σύσσωμη την αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα, κυρίως για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε ποτέ εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Η δήμαρχος δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων για τις επισκευές που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται στο δημαρχείο. Ερωτήσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει πριν την έναρξη του έργου και όχι λίγο πριν την ολοκλήρωση του, όπως επισήμανε μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης. Επιπλέον η δημοτική αρχή βρέθηκε στο στόχαστρο για την τακτική που ακολούθησε, χωρίς δηλαδή την απαιτούμενη ενημέρωση αλλά και την συζήτηση-έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ενδεικτικό για το πώς αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τις παρατάξεις του δήμου.

Παράλληλα, στη συζήτηση για τη 1η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος οι δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν τα ερωτήματα τους για συγκεκριμένους κωδικούς του προγράμματος ενώ διαπίστωσαν διάφορες αυξομειώσεις στον προϋπολογισμό συγκεκριμένων έργων, ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ηρ. Γκότσης: “Δεν υπολογίζετε καθόλου τους δημοτικούς συμβούλους”

Σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος κ. Γκότσης, ο οποίος στην τοποθέτηση του για το τεχνικό πρόγραμμα ανέφερε ότι “το δημαρχείο είναι ένα έργο που καλώς έγινε. Παλιό το κτήριο και χρειαζόταν να βαφτεί, όμως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες. Γίνεται μία μελέτη από την τεχνική υπηρεσία, στη συνέχεια γίνεται ανάθεση και προχωράει το έργο. Είχαμε ένα έργο που ήταν τελείως στον αέρα. Ήταν ανασφάλιστο, η υπηρεσία όταν την ρωτήσαμε δεν ήξερε τίποτα. Είπε η κα Δήμαρχος ότι κάποια κομμάτια τα έκανε με δικά της λεφτά. Ακόμα και αυτό έχει συγκεκριμένη διαδικασία. Πρέπει να γίνει αποδοχή από την οικονομική επιτροπή και από το δημοτικό συμβούλιο. Διαφορετικά δεν μπορεί να δεχθεί ο δήμος χρήματα εάν δεν υπάρξει αυτή η διαδικασία. Είναι βασικά ζητήματα αυτά όσον αφορά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου για το πόσο λαμβάνει υπόψη της τους συναδέλφους, τις επιτροπές κλπ. Έχετε πλειοψηφία θεσμοθετημένη, δεν θα είχατε πρόβλημα να το περάσετε αλλά προφανώς δεν υπολογίζετε καθόλου τους δημοτικούς συμβούλους” ενώ για το τεχνικό πρόγραμμα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι αλλαγές έγιναν και τι σχέση έχει το καινούργιο τεχνικό πρόγραμμα με αυτό το οποίο από κοινού κάποιοι συνάδελφοι είχαμε ψηφίσει. Θα ψηφίσουμε λοιπόν λευκό.”

Παν. Μανούρης: “Έχουν γίνει παρεμβάσεις στην όψη του δημαρχείου”

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Μανούρης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στους λόγους που οδηγούν την παράταξη του να ψηφίσει λευκό στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος. «Υπάρχουν επιμέρους κινήσεις στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος που δεν μπορεί κάποιος να διαφωνήσει, ωστόσο, επειδή έχουμε ψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα με συγκεκριμένο τρόπο, θέλοντας να καταδείξουμε ότι σε άλλη κατεύθυνση θα κινούμασταν σε περίπτωση που ήμασταν σε αυτή τη θέση, θεωρούμε ότι η πρόταση του λευκού είναι η πρόταση που χαρακτηρίζει τη στάση μας συνολικά. Παρ’ όλα αυτά τονίζω ότι στις αλλαγές που γίνονται υπάρχουν πολλές επαφές που δεν μας βρίσκουν αντίθετους», όσο για τις εργασίες στο δημοτικό μέγαρο τόνισε ότι «Μιλάμε για το δημαρχείο πάρα πολύ καιρό, θα πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω. Εμείς έχουμε αποκρυσταλλώσει άποψη, την έχουμε πει και σε άλλους τόνους. Δεν γίνεται να γυρνάμε γύρω από τα ίδια πράγματα, τα έχουμε πει πολλές φορές. Το έχουμε βάλει ερώτηση, πήραμε απάντηση, η οποία φυσικά δεν καλύπτει κανέναν. Πράγματι έχουν γίνει παρεμβάσεις στην όψη του δημαρχείου όσο και αν δεν το παραδέχεται η δήμαρχος. Συνάδελφοι πρέπει να πάμε παρακάτω». 

Από πλευράς του ο κ. Κατιμερτζόγλου επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. για το τεχνικό πρόγραμμα ανέφερε: “Όλες οι τροποποιήσεις γίνονται στη βάση των εκπτώσεων και των αποθεματικών που σχηματίζονται από αυτές τις εκπτώσεις. Εκείνο που γίνεται κάθε φορά είναι συνεχείς αναδιανομές. Ουσιαστικά είναι μια ανακύκλωση των ποσών και κατά συνέπεια της φτώχειας, μίας πολιτικής συνεχών περικοπών από την κυβερνητική εξουσία. Με αυτό το σκεπτικό θα καταψηφίσουμε την τροποποίηση”.

Δήμαρχος: “Προτεραιότητα μας είναι τα σχολεία” 

Η δήμαρχος κα Θωμαΐδου υπεραμύνθηκε των ενεργειών της διοίκησης και προσπάθησε να απαντήσει συνολικά τόσο για τις επισκευές στο δημαρχείο όσο και για το τεχνικό πρόγραμμα λέγοντας ότι “Δεν υπάρχει αλλαγή όψης του κτηρίου, έγινε μόνο βάψιμο, συνεπώς δεν χρειάστηκε κάποια αρχιτεκτονική επιτροπή, ούτε κάποια μελέτη. Βγήκε άδεια μικρής κλίμακας για τις σκαλωσιές, οι οποίες έγιναν με δικά μου έξοδα, σε συνεργασία πάντα με την τεχνική υπηρεσία. Πρόκειται για εργασίες συντήρησης που έπρεπε να γίνουν. Διαδίδεται ότι προτεραιότητα μας είναι μόνο το δημαρχείο, γιατί δεν αναφερθήκατε ποτέ στα άλλα αντίστοιχα έργα που έχουνε γίνει σε δημοτικά κτίρια; Η πρώην διοίκηση πότε μας ρώτησε για το βάψιμο των σχολείων που έκανε; Εμείς προσπαθούμε και με τον Φιλόδημο να διεκδικήσουμε και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χρηματοδοτήσεις, αυτές είναι οι προτεραιότητες μας. Πίσω από τη Δήμαρχο υπάρχει μία τεχνική υπηρεσία που οφείλετε να τη σεβαστείτε, με την οποία προσπαθούμε να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το φετινό πρόγραμμα. Προτεραιότητα μας εξακολουθούν να είναι τα σχολεία». 

Στη ψηφοφορία που ακολούθησε, όπως αναμενόταν, πέρασε η εισήγηση για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, με 10 ψήφους υπέρ, 22 λευκά και 6 κατά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ