Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας: Ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή επίθεση στην πλατεία Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση ακροδεξιών στην αντιφασιστική εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ηράκλειο Αττικής εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας.

Όπως αναφέρει αναλυτικά: “Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νέας Ιωνίας, καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο  την συντονισμένη εγκληματική δράση νεοναζιστικών ομάδων ενάντια σε συνδικαλιστές αριστερές οργανώσεις σπουδαστές και αντιφασιστικά κινήματα.

Στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης οι ακροδεξιοί προχώρησαν σε πογκρόμ ενάντια σε φοιτητικούς συλλόγους και αντιφασίστες που διαδήλωναν ειρηνικά. Χθές Κυριακή ακροδεξιοί πραγματοποίησαν επίθεση σε μέλη της Κ.Ν.Ε.  και του Κ.Κ.Ε. με χοντρές αλυσίδες τραυματίζοντας τρία άτομα.

Χθές Κυριακή  επίσης  στην πλατεία του Ηρακλείου Αττικής χτύπησαν με οργάνωση συμμορίας μέλη και φίλους του ΚΕΕΡΦΑ, καθώς και παρευρισκόμενους σε αντιφασιστική εκδήλωση,με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσαρα άτομα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μη μπορώντας να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση και την ρητορική διχασμού που έχει επιβάλει με τους εμβολιασμούς στηρίζεται στην ακροδεξιά.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο ακροδεξιές φωνές ανταμείφθηκαν με υπουργικές θέσεις. Ο κ. Πλεύρης έγινε υπουργός Υγείας εφαρμόζοντας άμεσα την αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους εργαζομένους και ο κ. Βορίδης ανέλαβε να αλλάξει τους εκλογικούς συσχετισμούς με το νόμο για τις επόμενες εκλογές.

Μετά την ισχυροποίηση των ακραίων πολιτικών απόψεων και την επιλογή των ίσων αποστάσεων μέσα στη ΝΔ, αναζωπυρώθηκε η δράση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου σε όλη τη χώρα, σε σχολεία, σε πλατείες και σε χώρους εργασίας, με αποκορύφωμα τη χθεσινή απόπειρα δολοφονίας στη γειτονιά μας, το Ηράκλειο.

Δεν θα αφήσουμε τη κυβέρνηση της ΝΔ να κρύβει στις σκιές της τους ναζιστές  δολοφόνους.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ