Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συγκλονιστική η προσέλευση πιστών για να ασπαστούν την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Αναργύρων της Νέας Ιωνίας θα εκτίθεται προς προσκύνημα έως τις 13 Νοεμβρίου, η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου. Πρόκειται για το θρησκευτικό κειμήλιο που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.
Αυτή μάλιστα η έξοδος της Τιμίας Ζώνης από το Άγιον Όρος και τη Μονή Βατοπεδίου  συνοδεύτηκε από την επανεμφάνιση του ηγούμενου Εφραίμ, μετά και την περσινή αθώωσή του από το Εφετείο για τις «ιερές» ανταλλαγές. Ο μοναχός ήταν προγραμματισμένο να παραδώσει την Τιμία Ζώνη την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ αλλά και να πραγματοποιήσει ομιλία. Επιπλέον, θα συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 12 Νοεμβρίου και πρόκειται και πάλι να μιλήσει στους πιστούς.
Όπως αναφέρει η Μητρόπολη, η παραμονή της Τιμίας Ζώνης στη Μητρόπολη γίνεται στο πλαίσιο των 90 ετών από τη θεμελίωση του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Καθημερινά θα τελείται η Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις, Εσπερινός και κάθε βράδυ Ιερά Αγρυπνία.
Επίσης, η Τιμία Ζώνη τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα του προγράμματος δεν θα μείνει μόνο στο ναό των Αγίων Αναργύρων. Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» προς «ευλογία των ασθενών».

Το Ιερό κειμήλιο της Παναγίας, προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να μεταφερθεί. Να σημειωθεί ότι, πλήθος κόσμου περιμένει υπομονετικά να προσκυνήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία. Η ζώνη της Θεοτόκου, διαιρεμένη σήμερα σε τρία τεμάχια, είναι το μοναδικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της.

Σύμφωνα με την παράδοση, η ζώνη φτιάχτηκε από τρίχες καμήλας από την ίδια τη Θεοτόκο, και μετά την κοίμησή της, κατά τη μετάστασή της, την παρέδωσε στον απόστολο Θωμά. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στον Μητροπολιτικό ναό της Νέας Ιωνίας νεαρά ζευγάρια, μαθητές, φοιτητές, ασθενείς, ηλικιωμένοι αλλά κυρίως γυναίκες προσέρχονται για να ασπαστούν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας μας, την οποία η ίδια έπλεξε με τρίχες καμήλας, σύμφωνα με τις παραδόσεις.

Βρεθήκαμε σήμερα εκεί και πλήθος πιστών περίμενε με μεγάλη υπομονή για να προσκυνήσει. Ηλικιωμένοι με δύναμη την πίστη τους παραμένανε στην ουρά υπομονετικά για να μπουν στο Ιερό Ναό αφού η ουρά ήταν τεράστια πάνω από 500 άτομα. Μαμάδες με παιδιά στην αγκαλιά καθόντουσαν εκεί μέχρι την στιγμή που θα έρθει η σειρά τους για να μπουν. Δέος προκαλεί το Ιερό κειμήλιο της Παναγιάς και προσελκύει όλους τους πιστούς για να το δουν. Εκατοντάδες άτομα παρευρέθηκαν από την Κηφισιά, Νέα Φιλαδέλφεια , Περιστέρι, Καματερό, Χαλάνδρι κ.α. αλλά και από περιοχές από όλη την Ελλάδα σήμερα το πρωί όπως και καθημερινά από τότε που ήρθε η Τίμια Ζώνη στην Νέα Ιώνια. Με θαυμασμό μικροί και μεγάλοι παρατηρούσαν το Ιερό κειμήλιο στον Ναό και χαμογελούσαν μπροστά στην κληρονομιά που άφησε η Παναγία.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την κατασκευή, θεμελίωση και οργάνωση των νέων Παιδικών Κατασκηνώσεων στη Μαλακάσα, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.
Επίσης,  η ΟΝΝΕΔ Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στις 8 Νοεμβρίου 2017 παρευρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας προκειμένου να τιμήσει την έλευση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στη Μητρόπολη.
Επιπλέον, οι επισκέπτες του ναού μας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για αυτή την λειτουργία που παρευρέθηκαν και ειδικά στα ηλικιωμένα άτομα απέπνεε θαυμασμό και μεγαλείο.

Η μπάντα δήμου, ένστολοι, αστυνομικοί και στρατιώτες παραδοσιακά ντυμένα σωματεία, σύλλογοι μικρασιατών, μαθητές και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, παρευρέθηκαν εκεί για να γίνουν ένα, την στιγμή που η Τίμια Ζώνη έφτανε στην περιοχή στις 3 Νοεμβρίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ