Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία για τις ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση με τη συμμετοχή πολλών ατόμων από την περιοχή πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ την Πέμπτη 23 Μάη, στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Ομιλητές στην συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και η Βικτωρία Κούτση, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ παρευρέθηκαν ακόμα ο Πέτρος Αλέπης και Δημήτρης Γόντικας, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Παπαδάκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με την ορμή της μεγάλης νίκης της “Πανσπουδαστικής” που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια. Ριχνόμαστε στη μάχη για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και στον λαό, αλλά ιδιαίτερα στη νεολαία.

Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι των εργατικών λαϊκών οικογενειών μπορούν να ψηφίσουν μαζικά, αντισυστημικά, στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση της αδικίας, να ψηφίσουν το ΚΚΕ! Να κάνουν το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και στην Ευρωβουλή και πάνω από όλα στους αγώνες. Να βγάλουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ όλη τη βουβή οργή και τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που έχουν μέσα τους.

Κι εδώ λοιπόν στη Ν. Ιωνία της προσφυγιάς, των εργατικών αγώνων, των απεργιών, του ηρωικού Μπλόκου στην κατοχή, των αγωνιστικών παραδόσεων που περνούν σαν σκυτάλη από τη μια γενιά στην άλλη δίνουν μάχες οι κομμουνιστές στο πλευρό του λαού την ώρα που π.χ. στην Καλογρέζα και την Αλσούπολη αγνοείται παιδικός σταθμός και δημόσια δομή Υγείας, χώρια την κατάσταση με τα κτίρια των σχολείων σε όλη τη Ν. Ιωνία ή τις αθλητικές υποδομές.Ο λαός της περιοχής δεν θα επιτρέψει να χτιστεί σε αυτήν την ποτισμένη με αγώνες γειτονιά άγαλμα του Πλαστήρα της εκτέλεσης του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη ως ιδρυτής της Νέας Ιωνίας. Τους λέμε καθαρά, τη Νέα Ιωνία την ίδρυσαν, με θυσίες, αίμα κι αγώνα οι πρόσφυγες, οι εργάτες, ο λαός αυτής της πόλης. Να σταματήσει κάθε τέτοια σκέψη εδώ και τώρα. Αυτός είναι ο εφιάλτης τους, ο λαός στον δρόμο, να διεκδικεί”.

“Μία η επιλογή στις Ευρωεκλογές”

Παίρνοντας τον λόγο, η Βικτωρία Κούτση τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:

“Στις 9 Ιούνη έχουμε μία επιλογή: Μαύρο σε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή σημαίνει κόκκινο στην κάλπη και στους δρόμους του αγώνα!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της ΕΕ, του συστήματος της εκμετάλλευσης, του κράτους και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν.

Αποκαλύπτει τον διαχρονικά αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ: Ότι όχι μόνο δεν είναι το “κοινό σπίτι” των λαών της Ευρώπης, αλλά η “φυλακή” της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων, της προσφυγιάς.

Ανοίγουμε τον δρόμο για να σπάσει ο “φαύλος κύκλος” της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων, της γυναικείας ανισοτιμίας”.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ