Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Π. Μανούρης: «Οφείλετε να κατοχυρώσετε θεσμικά τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και με αφορμή το θέμα που αφορούσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” Παναγιώτης Μανούρης, τοποθετήθηκε επί του θέματος κάνοντας τις εξής αναφορές:
«Χρόνια τώρα το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, χωρίς μηχανοργάνωση, στο περίπου, παρόλο που όλο αυτό το χρονικό διάστημα ζητάμε μία μηχανοργανωμένη αποθήκη.
Δίνονται τρόφιμα σε άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά αυτό δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο και τη σωστή λειτουργία.
Δεν μπορεί π.χ. να μη καταγράφονται τα προϊόντα του Σαββατοκύριακου και να γίνεται τις Παρασκευές μοίρασμα τροφίμων που δεν έχουν εισαχθεί πρώτα στην αποθήκη.
Όταν είναι ευπαθή τα προϊόντα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, όπως ορίζει ο Νόμος.
Είναι επί πολλά χρόνια η λειτουργία του ελλιπής και θα έπρεπε να έχει κατοχυρωθεί με ασφαλιστικές δικλίδες.
Είναι μια περίπτωση για την οποία έχουμε προειδοποιήσει έγκαιρα και επανειλημμένα, ως προς την πλημμελή λειτουργία της εν λόγω δημοτικής δομής.»
Ο Παναγιώτης Μανούρης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του λέγοντας: «Το ότι ο υπεύθυνος κ. Δ. Κυριόγλου είναι έντιμος σημαίνει ότι μπορείτε να λειτουργείτε εξωθεσμικά και να στηρίζεστε απλά στην εντιμότητά του;
Το ίδιο κάνατε στηριζόμενοι σε πρόσωπα και σε μια άλλη περίπτωση (Β’ βάθμια Σχολική Επιτροπή) με τα γνωστά επακόλουθα.
Οφείλετε να κατοχυρώσετε θεσμικά τη λειτουργία του, ώστε και ενδεχόμενα παρατράγουδα να αποφευχθούν και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ