Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Π. Μανούρης: “Ζούμε την υπερΜαυρογιαλούρου εποχή στη Ν. Ιωνία” – Τι ειπώθηκε στη Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Εφόσον η δήμαρχος δεν προχώρησε σε δημόσιο απολογισμό για τα πεπραγμένα της ως όφειλε, ήταν πλέον υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο Νέας Ιωνίας” ανέφερε στην έναρξη της τοποθέτησής του, ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, κ. Παναγιώτης Μανούρης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, με αφορμή τον απολογισμό των 2,5 ετών της Δημοτικής Αρχής και των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Νέας Ιωνίας έκανε μία εκτενή τοποθέτηση για τα όσα έχουν συμβεί στην πόλη, από την στιγμή που ανέλαβε η δημοτική αρχή της κας Δέσποινας Θωμαΐδου. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μανούρης τόνισε: “Η λέξη που εκφράζει τα όσα συμβαίνουν στο δήμο μας είναι η υποκρισία. Αυτό φάνηκε από την αρχή της διοίκησης όπου δήθεν η δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία και την προγραμματική μας σύγκλιση, χωρίς ποτέ να το εννοεί αληθινά, όπως αποδείχτηκε στην πορεία.”

Συνεχίζοντας, ο κ. Μανούρης καταλόγισε στην δημοτική αρχή στασιμότητα και οπισθοδρόμηση. Όπως δήλωσε προς τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου “υπάρχει στασιμότητα σε όλα τα μεγάλα έργα, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και σε όλους τους σημαντικούς τομείς του δήμου. Όμως εκτός από στασιμότητα υπάρχει και οπισθοδρόμηση σε ύφος και ήθος από την δημοτική αρχή”. Μάλιστα, με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας “Ελπίς”, ο έμπειρος αυτοδιοικητικός της Νέας Ιωνίας χρέωσε στην διοίκηση και την παντελή απουσία των υπηρεσιών του δήμου από τον δρόμο.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Μανούρη απασχόλησε η ολιγωρία της διοίκησης στην υλοποίηση των μεγάλων έργων, όπως του ΟΤ150, των αντιπλημμυρικών και της πεζογέφυρας στην Αλ. Παναγούλη. Όπως είπε ο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, η διοίκηση αδικαιολόγητα δεν προχωράει αυτά τα έργα παρότι είναι ώριμα.

Η “Δημιουργία Αλληλεγγύη” σε όλη αυτήν την περίοδο καταγγέλλει πολλά θέματα στο δημοτικό συμβούλιο και τα οποία συνοπτικά ανέφερε ο κ. Μανούρης, κατηγορώντας την διοίκηση για προσλήψεις ημετέρων τονίζοντας χαρακτηριστικά “ζούμε την υπερΜαυρογιαλούρου εποχή στη Νέα Ιωνία” και για ρεκόρ αναθέσεων εκμεταλλευόμενη την “απελευθέρωση” που δόθηκε λόγω της πανδημίας. Τέλος, είπε με νόημα για την παράταξη της δημοτικής αρχής ότι αν δεν ήταν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι σε έμμισθες θέσεις, τότε σίγουρα κάποιοι θα είχαν ήδη αποχωρήσει από την διοίκηση.

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

Αφού ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του ο κ. Μανούρης δέχτηκε ερωτήματα από τους δημοσιογράφους. Αρχικά ρωτήθηκε για το μείζον θέμα που απασχολεί αυτές τις ημέρες την πόλη και έχει να κάνει με την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου από το δημοτικό στάδιο στην Αλσούπολη. Για αυτό απάντησε πως ήταν εντελώς λάθος ο τρόπος που το χειρίστηκε η διοίκηση και πως δεν είναι δική του δουλειά να υποδείξει συγκεκριμένο ακίνητο αλλά τον τρόπο και την μέθοδο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο δήμος.

Στα περισσότερο πολιτικά ζητήματα ο κ. Μανούρης ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί η παράταξή του χρίσμα από κανένα κόμμα και ότι αν κάποιο τον στηρίξει δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να αποτρέψει. Απαντώντας σε ερώτηση που του θέσαμε για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Χριστοδούλου και κατά πόσο αυτό μπορεί να στοιχίσει στην “Δημιουργία Αλληλεγγύη” μας είπε πως προτιμά να αντιλαμβάνεται την παράταξη ως μία ορχήστρα με μαέστρο τον επικεφαλής της και όχι ως λεωφορείο που είναι ο οδηγός του. Και συμπλήρωσε πως οδηγήθηκε στην αποχώρηση γιατί ήταν μία παραφωνία της ορχήστρας και δεν μπορούσε να συμβαδίσει με το ύφος και το ήθος της. Και συμπλήρωσε πως το τελευταίο που τον απασχολεί είναι το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Χριστοδούλου.

Σε ερώτηση για το αν θα καταθέσει η αντιπολίτευση δικό της σχέδιο Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος, όπως έχει συμβεί σε άλλους δήμους που έχει την πλειοψηφία η ,…μειοψηφία, ο κ. Μανούρης ήταν κάθετος πως δεν πρόκειται να συμβεί αυτό γιατί τότε θα δικαιώσουν τη μόνιμη επωδό της δημάρχου ότι δεν την αφήνουν να διοικήσει.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αυτό που όλοι σκέφτονταν και κανείς δεν είχε θέσει. Πως “κατάφερε” και έχασε τις εκλογές του 2019 η παράταξη του κ. Μανούρη που έμοιαζε ακλόνητο φαβορί. Στην ερώτηση που θέσαμε με διακριτικό τρόπο στον κ. Μανούρη, καθώς δεν ήταν αυτό το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου, μας είπε ότι καταρχάς είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, καθώς έφτασε πολύ υψηλά με βάση τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί. Για τον δεύτερο γύρο τόνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν, φάνηκε πως δεν πήγαν να ψηφίσουν 2.000 πολίτες που τον είχαν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή, καθώς όπως είπε ο κ. Μανούρης χαριτολογώντας “προτίμησαν να πάνε για μπάνιο”. Μάλιστα, ενημέρωσε πως είναι πρόθεσή του να δημιουργηθεί πιο σφιχτός οργανωτικός τομέας ώστε να μην παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο. Βέβαια συμπλήρωσε πως δέχτηκε “βρώμικο πόλεμο” για περίπου έξι μήνες που επίσης ήταν καθοριστικός για την τελική έκβαση των εκλογών.

Σ.Σ. Από την πλευρά μας οφείλουμε να σημειώσουμε πως ήταν από τις ελάχιστες φορές που μία συνέντευξη τύπου ήταν αυτό που έλεγε, δηλαδή, συνέντευξη τύπου. Απουσίαζαν οι γνωστοί κλακαδόροι που γεμίζουν μια αίθουσα και βρίσκονται ανάμεσα στους δημοσιογράφους και επί της ουσίας δεν τους αφήνουν να θέτουν ελεύθερα τα ερωτήματά τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα ήταν άρτια και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, καθώς μόνο έτσι μπορούν να ενημερώνονται όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και οι πολίτες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ