Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πρόταση της παράταξης «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» για αντισεισμικό έλεγχο στα σχολεία του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση της παράταξης «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» για μέτρα που πρέπει να παρθούν για την προστασία των μαθητών και των σχολικών υποδομών από τους σεισμούς.
Από την επόμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» είχαμε δεσμευτεί δημόσια στον Ιωνιωτικό λαό, πως η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι στην κατεύθυνση της προσπάθειας για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά μας και την ασφάλεια τους.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, πρώτοι επαναφέραμε στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της στατικής επάρκειας των σχολείων μας φέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο στις 11/3/2024.
 Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα περισσότερα κτίρια που στεγάζονται τα σχολεία της πόλης μας είναι παλαιάς κατασκευής και χρήζουν άμεσου ελέγχου στατιστικής επάρκειας καθώς επίσης και ελέγχου στους προαύλιους χώρους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για παιχνίδι, κοινωνικοποίηση και αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών. Ζούμε σε μια χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα και τελευταία με ακραία καιρικά φαινόμενα, γεγονότα τα οποία δυστυχώς παραβλέπουμε και προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας. Συνεπώς στόχος μας πρέπει να είναι ο έλεγχος και η πρόληψη, πριν φτάσουμε σε κάποια καταστροφή.
 Με βάση τα παραπάνω προτείναμε να πραγματοποιηθούν επιμελείς έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών και να γίνουν αυτοψίες σε όλα τα σχολεία της πόλης μας. Να γίνει καταγραφή των προβλημάτων στα κτίσματα, διερεύνηση των κατατεθειμένων μελετών αδειοδότησης και τέλος όπου υπάρχουν ελλείψεις να γίνουν :
1. Οι αντίστοιχες μελέτες από τους μηχανικούς
2. Να παρθούν δείγματα όπου κρίνεται αναγκαίο
3. Να τεθούν προτεραιότητες βάση επικινδυνότητας
4. Να προχωρήσουμε σταδιακά στην αποκατάσταση των ζημιών και των ελλείψεων
 Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ο Δήμος να οργανώσει ημερίδες σε συνεργασία με αρμόδια στελέχη του Ο.Α.Σ.Π. και να πιέσει , λόγω των πολλών ετών που έχει να γίνει αντισεισμικός έλεγχος ιδίως στα σχολεία της πόλης μας , τον ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας) και το Τεχνικό Επιμελητήριο ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία της πόλης μας καθώς και σε όλα τα δημόσια κτίρια και τις γέφυρες , δίνοντας προτεραιότητα εκεί που υπάρχει σημαντικός κίνδυνος“.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ