Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πολύχρωμοι χαρταετοί διά χειρός του Α.Γ.Σ. “Ανατολή” Νέας Ιωνίας [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Α.Γ.Σ «Ανατολή» Νέας Ιωνίας, πιστός στις παραδόσεις, τήρησε για άλλη μια χρονιά, το αποκριάτικο έθιμο της κατασκευής χαρταετών.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα ενδυνάμωσης του Δημοτικού Σταδίου Ν. Ιωνίας, αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου, με τις οδηγίες του κ. Κωστιδάκη Τάκη, επίτιμου Προέδρου του Ιωνικού Συνδέσμου, πρωτεργάτη στην κατασκευή χαρταετών και του κ. Χατζηκυριάκου Τάκη, εκπροσώπου των Παλαιών Προσκόπων, κατασκεύασαν πολύχρωμους χαρταετούς.

Ξεκινώντας από τις «μάνες» τα παιδιά εργάστηκαν με μεράκι και φαντασία, με τη βοήθεια των γονέων τους, αλλά και παππούδων και γιαγιάδων: κόλλησαν τα χαρτιά και διακόσμησαν με πρωτοτυπία το καθένα το δικό του χαρταετό. Στη συνέχεια οι κύριοι Κωστιδάκης και Χατζηκυριάκος κατασκεύασαν τα «ζύγια», πολύ σημαντικά για το επιτυχημένο πέταγμα του χαρταετού.

Παρούσες στην αίθουσα και οι δύο προπονήτριες του Συλλόγου: η Μαριαλίνα και η Δανάη, έχοντας αποκριάτικη αμφίεση, ενώ στη συνολική προσπάθεια των παιδιών συνέδραμαν προετοιμάζοντας τις ουρές ο κ. Δαρμογιάννης Γιάννης και ο κ. Παπαδόπουλος Πρόδρομος, παλαιά μέλη του Συλλόγου, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 34 χαρταετοί, με υλικά που προσέφερε ο Σύλλογος και κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να πάρει μαζί του αυτόν που κατασκεύασε για να τον “πετάξει” την Καθαρά Δευτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ