Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πλήθος κόσμου τίμησε την κοπή πίτας του Ιωνικού Συνδέσμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ιωνικού Συνδέσμου “Στρατός Μελεμενής” , αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Αντιπρόεδρο του Ιωνικού Συνδέσμου Δέσποινα Γεωργαντζή, που καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και κάλεσε τη νεοϊδρυθείσα Νεανική Ορχήστρα του Ιωνικού Συνδέσμου, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου & Αρχιμουσικού Στάθη Κιοσόγλου, όπου με τον νεανικό της παλμό και ενθουσιασμό, ερμήνευσε εορταστικές μελωδίες.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η βράβευση του Πρόεδρού του Ιδρύματος Νεοελληνικής Ποίησης «Τάκης Σινόπουλος», κ. Ξάνθου Μαϊντά.

Αρχικά το λόγο έλαβε ο Ταμίας του Ιωνικού Συνδέσμου Κώστας Στούπης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο επιστημονικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο του κ. Ξάνθου Μαϊντά.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κ. Σοφία Μάνεση, η οποία ανέγνωσε έναν μικρό χαιρετισμό εκ μέρους του συζύγου της κ. Μαϊντά, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω ασθενείας, και ακολούθως παρέλαβε αντ’ αυτού την τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο του Ιωνικού Συνδέσμου, Γιάννη Κοντίτση, και τα μέλη του Δ.Σ., Χρήστο Κανλή (Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Ενότητα για τη Νέα Ιωνία) και τον Κώστα Κατιμερτζόγλου (Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Λαϊκή Σπυσπείρωση).

 

Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα από το Χορωδιακό Εργαστήρι του Ιωνικού Συνδέσμου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Πέτρου Παπαδάκη.

 

 

Κατόπιν ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Γιάννης Κοντίτσης, έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε «..στον άνθρωπο, φίλο, συνεργάτη και επί σειρά ετών μέλος του συλλόγου μας  κ. Ξάνθο Μαϊντά, που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του συνεχίζουν να μας εμπνέουν, να μας κάνουν περήφανους και να μας δείχνουν δρόμους  με τη στάση της ζωής τους. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι ο Ξάνθος Μαϊντάς αποτελεί ανθρώπινο πρότυπο, διαθέτοντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αναζητάμε και δεν πρέπει να ξεπεραστούν: Αξιοπρέπεια, ευγένεια ψυχής, κατάρτιση, μόρφωση, σταθερή αυθόρμητη διάθεση για δημιουργία και δράση. Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, με τη δημοσίευση πρωτότυπων δικών του εργασιών, καθώς και μεταπτυχιακών διδακτορικών και διπλωματικών εργασιών φοιτητών του. Ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεοελληνικής Ποίησης “Τάκης Σινόπουλος” με τη δημιουργία του τόμου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ως σπουδαίος ποιητής που έργα του έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες. Σήμερα δεν μπόρεσε να είναι κοντά μας λόγω ασθενείας, σημασία για εμάς έχει ότι ήταν κοντά μας και στάθηκε δίπλα μας σε όλη την πορεία του Ιωνικού Συνδέσμου και στα δύσκολα και στα εύκολα και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό».

Επίσης παρουσίασε συνοπτικά τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που πραγματοποίησε ο σύλλογός μας για το 2022.

 

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ιωνικού Συνδέσμου, ευχήθηκε σε όλες και όλους για το νέο έτος και έκοψε το πρώτο κομμάτι.

 

Ακολούθησαν απευθύνοντας ευχές, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας & αναπληρώτρια της Δήμαρχου, Αγγελική Σακκαλόγλου, ο βουλευτής Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, ο βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» Παναγιώτης. Μανούρης, «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία» Χρήστος Κανλής και «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Κατιμερτζόγλου, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Αθανάσιος Αποστολόπουλος και Βασίλης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) και της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, Λουκάς Χριστοδούλου και ο Γενικός .Γραμματέας. της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, Σταύρος Παπαγερασίμου. Το τελευταίο κομμάτι της πίτας έκοψε ο πρόεδρος του Ι.Σ. Γιάννης Κοντίτσης.

 

Η όμορφη αυτή βραδιά έκλεισε με ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα, που περιλάμβανε παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια, παρασύροντας πολλούς από τους παρευρισκόμενους στον χορό.

 

Εκτός των προαναφερθέντων την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων: Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Γρίβα, και Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ., Μίλτος Καναβός, Αναστασία Κλάρα, Γεωργία Τσοπανίδου, Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, Λίλιαν Αθυμαρίτου, Όλγα Ακιανίδου, Χρήστος Χατζηιωάννου, Παναγιώτης Τσουκαλάς, ο Περ. Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής, Γιώργος Μπαλάφας, εκ μέρους του περιφερειάρχη Αττικής ο Ιωάννης Κατσαγκόλης. Οι πρώην βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ελένη Αυλωνίτου και Αννέτα Καββαδία, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Σακελλάρης, ο αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.  Μάκης Λυκούδης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, Άγγελος Μελεμενής, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης. Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» Κούλα Μπρόλιου και μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ