Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Πεδίο έντονης αντιπαράθεσης στο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας η προσφυγή Καναβού-Πανταγιά [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Η προσφυγή του κ. Καναβού και του κ. Πανταγιά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με την οποία ζητούν την ακύρωση της πράξης του Δ.Σ. Ν.Ιωνίας που αφορούσε τον ορισμό των τακτικών μελών της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτέλεσε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης και στο χθεσινό Δ.Σ. Ν. Ιωνίας.

Τι δήλωσε σχετικά ο κ. Καναβός στον Χ-Τύπο.

Ο κ. Καναβός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κατέθεσε προσφυγή μαζί με τον κ. Πανταγιά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στις 15/11, στην οποία ζητούν την ακύρωση της πράξης του Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (21/10) που αφορούσε τον ορισμό των τακτικών μελών της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Καναβός ξεκαθάρισε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Πανταγιάς, ουδέποτε αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην επιτροπή ως τακτικά μέλη, όχι όμως και ως αναπληρωματικά όπως τους πρότειναν. Ακόμα, έκανε λόγο για νόθευση δημόσιου εγγράφου, καθώς σκοπίμως αλλοιώθηκε έννοια του εγγράφου, κάτι που έγινε με την προσθήκη και εξάλειψη λέξεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στην προσφυγή που κατατέθηκε και διανεμήθηκε εντός του Δ.Σ. σε όλους τους συμβούλους, “σύμφωνα με τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά προκύπτει σαφώς ότι εμείς ουδέποτε αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στην εν λόγω επιτροπή ως τακτικά μέλη, όπως εντέχνως έχει αναγραφεί στην προσβαλλόμενη πράξη, αλλά αρνηθήκαμε τον ορισμό μας ως αναπληρωματικά μέλη”.

Λάσπη, πίσσα και πούπουλα

Ο κ. Μπράτιμος επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο (25/11) το θέμα της προσφυγής του κ. Καναβού, ζητώντας να μάθει εάν ήταν τελικά ανθρώπινο λάθος ή όχι. Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Κουλούρης  ο οποίος ανέφερε πως “τα πρακτικά και οι πράξεις βγαίνουν από την αρμόδια υπηρεσία, κανείς εξ ημών δεν κάθεται πάνω από την υπηρεσία να βλέπει που μπαίνει το κάθε κόμμα και η κάθε τελεία. Επιπλέον, η υπηρεσία με ενημέρωσε πως ο κ. Καναβός δεν έχει πάρει τα πρακτικά, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος. Η υπηρεσία έγραψε την πράξη όπως ακούστηκε και ειπώθηκε εδώ μέσα. Αν κάποιος θεωρεί ότι γίνεται νοθεία με δόλο τον παρακαλώ να προβεί σε κάθε νόμιμη πράξη”.

Στη συνέχεια ο κ. Τσομπάνογλου που δεν φάνηκε να καλύπτεται από την συγκεκριμένη απάντηση ανέφερε με έντονο ύφος: «Δηλαδή μας λέτε ότι δεν διαβάζετε τις πράξεις και τα ρίχνετε στους υπαλλήλους; Είστε υποχρεωμένοι να διαβάζετε όλα αυτά που υπογράφετε, δηλαδή παραδέχεστε εντός του Δ.Σ. ότι δεν διαβάζετε τις πράξεις όταν τις υπογράφετε;”. Την απάντηση έδωσε, σε αυστηρό τόνο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, λέγοντας “τι θέλετε δηλαδή να φέρουμε πίσσα και πούπουλα στους εργαζόμενους; Αν πιστεύετε πως υπάρχει δόλος να πάτε να πράξετε τα δέοντα, αυτά τα επικοινωνιακού τύπου παιχνίδια δεν θα τα ανεχτεί το προεδρείο και ιδιαίτερα εγώ προσωπικά. Φτάνει πια η λάσπη”.

Τέλος, για το εν λόγω θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Μανούρης, ο οποίος τόνισε ότι έχουν γίνει οι ανάλογες κινήσεις με την κατάθεση της προσφυγής, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα της παράταξης του, καταλήγοντας στο ότι η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της.

Ο κ. Καναβός μιλώντας στον Χ-Τύπο για το θέμα ανέφερε: “Είμαι 15 χρόνια στο Δ.Σ. και πρώτη φορά άλλα ειπώθηκαν και άλλα γράφτηκαν τελικά στα πρακτικά, άλλωστε εμείς στην προσφυγή έχουμε επισυνάψει και τα πρακτικά. Μπορεί να μην είναι και η μοναδική περίπτωση που γίνεται κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τα περιορίσουμε εν τη γενέσει. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ