Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας την παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη «Οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού».
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας συγκεντρώθηκαν για να την απολαύσουν.
Η βραδιά ξεκίνησε με λίγα λόγια για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη και ένα σύντομο βιογραφικό της κόρης του Μαργαρίτας.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης χαιρέτησε την εκδήλωση με έναν μεστό λόγο για την σπουδαιότητα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και την ανάγκη να λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας ανάλογες διοργανώσεις.
Ακολούθησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Αναστασία Κλάρα μιλώντας με εγκάρδια λόγια για την απλότητα του χαρακτήρα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.
Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα σύντομο απόσπασμα της βέλγικης τηλεόρασης από το 1963 όπου η συγγραφέας εμφανιζόταν 4 χρονών και ο πατέρας της 38.
Ο καταξιωμένος ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο. Κατάφερε να καθηλώσει το κοινό με το χαρακτηριστικό του ηχόχρωμα και την υποκριτική του ικανότητα.
Η Εύη Μάγγου, φιλόλογος με ειδίκευση στα Νέα Ελληνικά, κατέθεσε τις σκέψεις της τόσο για το βιβλίο όσο και για την ίδια τη συγγραφέα.
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε με ειλικρίνεια για τους λόγους που την οδήγησαν να γράψει το βιβλίο, για τις συγκλονιστικές ιστορίες που τους περιέγραφε ο παππούς της οικογένειας (Μίκης Θεοδωράκης), για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των επιτυχημένων ανθρώπων και για τα παιδικά της χρόνια. Εύγλωττη χωρίς δισταγμούς απάντησε σε όλα. Μίλησε για τις μικρασιατικές της ρίζες και για την καταγωγή της οικογένειας Θεοδωράκη. Αναφέρθηκε στην μητέρα της Μυρτώ Αλτίνογλου χαρακτηρίζοντας την αρχηγό της οικογένειας. Υπήρξε η γυναίκα που στήριξε τον άντρα της σε κάθε του βήμα.
Η ΠΝΓ χορωδία του Δήμου Νέας Ιωνίας υπό τη μαέστρο της Εύη Χλωρού τραγούδησε τραγούδια του μεγάλου Μίκη. Άγγιξαν συναισθήματα και ξύπνησαν αναμνήσεις ξεσηκώνοντας το κοινό που τραγουδούσε μαζί τους. Στο μπουζούκι ο Άκης Τσιτσικλής και στην κιθάρα ο Γιώργος Ανθίμου συνόδεψαν τις όμορφες φωνές.
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ανθρώπινη προσέγγιση της παρουσίασης. Ότι έζησε μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία.
Παρέλαβε αναμνηστικά βιβλία από τον Δήμαρχο και υπέγραψε δεκάδες βιβλία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μανούρης, η εκπρόσωπος της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα. Γκέλυ Σακαλόγλου, η εκπρόσωπος της παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» κα. Βασιλική Μελέτη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Αναστασία Κλάρα, η Αντιδήμαρχος Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων κα. Βέτα Γεωργιάδου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κα. Σοφία Ναϊσίδου, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρίλη Κουλουριώτη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού κα. Κωνσταντίνα Σιμωνετάτου-Καλέμη, η Πρόεδρος Επιτροπής ΚΕΒΡΕΦΟ κα. Φωτεινή Ρόδη, ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Τάκης Μαντζουράνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου και ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Παντελίδης, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ.Γιώργος Νουβέλογλου, τον Ιωνικό Σύνδεσμο εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος κα. Δέσποινα Γεωργαντζή και ο κ. Τάκης Κωστιδάκης, από τον Σύλλογο Θεσσαλών η κα. Λία Βουγιούκα, η Γραμματέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα. Πόπη Μπολώτη και ο ηθοποιός κ. Κώστας Πρέκας.
Την εκδήλωση φωτογράφησε ο Δημήτρης Βάρβογλης.
Την τεχνική υποστήριξη είχε ο κ.Παναγιώτης Σουτζόγλου.
Την παρουσίαση έκανε η βιβλιοθηκονόμος Θεοδώρα Σουμπάση.
Οργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Νέας Ιωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ