Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Παρουσίαση του βιβλίου «Γέρση: είσαι το κόκκινο στο αίμα μου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας την Τετάρτη, 15 του Νοέμβρη για την παρουσίαση του βιβλίου «Γέρση: είσαι το κόκκινο στο αίμα μου» της Ιωνιώτισσας λογοτέχνιδας Αργυρώς Μαργαρίτη δεν είχε βέβαια μόνο τον τυπικό χαρακτήρα μιας παρουσίασης. Αντίθετα βοηθούντων και των ομιλητών, του Χάρη Σαπουντζάκη, προέδρου της Ένωσης, του ιστορικού ΒλάσηΑγτζίδη, της ίδιας της συγγραφέως, αλλά και του τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη με τον συνοδό μουσικό του στο σαντούρι Πάνου Βέργου, εξελίχθηκε σε μιαν οργανωμένη σφαιρική προσέγγιση στο ιστορικό περίγραμμα και την ατμόσφαιρα του χώρου και του χρόνου: Μικρασία αρχές του 20ου αιώνα. Ακούστηκαν θέσεις και απόψεις για το «Τραύμα» της Μικρασίας και τον καημό των ξεριζωμένων, με αφορμή πάντα όλα όσα με τόσο μεράκι είχε συνθέσει στο ιστορικό της μυθιστόρημα η συγγραφέας.
Όλα αυτά σε μια βραδιά που οι εξελίξεις στο μεγάλο δράμα της Δυτικής Αττικής έριχναν βαριά τη σκιά τους.
Όμως η απροσδόκητα κατάμεστη αίθουσα δεδομένων των ανακοινώσεων για την επιδείνωση του καιρού, που απέτρεψε πολλούς να ξεκινήσουν για την Ένωση και τη Ν. Ιωνία, όπως φαινόταν ότι θα συνέβαινε από το κύμα των ως την προηγούμενη μέρα επιβεβαιώσεων παρουσίας των: από την Αθήνα, τον Πειραιά, τους γειτονικούς δήμους και η ζεστασιά της που γλύκαινε την ατμόσφαιρα συντέλεσαν στο να πάνε όλα πολύ καλά.
Την παρουσίαση συντόνιζε ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ, ενώ αποσπάσματα από το έργο διάβασαν οι κυρίες: Ελίνα Γιαννάκη και Ρεβέκκα Γιαννάκη, και την επιμέλεια στην προβολή εικόνων της Σμύρνης από το αρχείο του συντονιστή είχε η Ιωάννα Σαπουντζάκη.
Παρών, ήταν και ο δήμαρχος της Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, μέλη του δημοτικού συνδυασμού του κ. Π. Μανούρη, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαϊδου, πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων: «Σύνδεσμος Αλαγιωτών», «Σωματείο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών», ο αντ/δρος της Ο.Π.Σ.Ε και πρόεδρος των Βουρλιωτών κ. Φώτης Καράλης, ο γεν. γραμματέας του Ο.Φ.Ν.Ι κ.Παντ. Χατζηιωάννου, συγγραφείς, καλλιτέχνες και γενικότερα άνθρωποι της Επιστήμης και των Τεχνών.
Ήταν παρών και χαιρέτησε με τα πλέον θερμά λόγια την εκδήλωση και ο διευθυντής του εκδοτικού οίκου, που εξέδωσε το βιβλίο, κ. Θάνος Ψυχογιός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ