Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Παρουσίαση παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών στη Ν. Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καθιερωμένος θεσμός «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού» συνεχίζεται με επόμενη δράση την παρουσίαση των παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών «Ελάτε να παίξουμε πάλι…» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30 στην πλατεία Μακελαράκη, πίσω από το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στον Περισσό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

“Σήμερα, οι ρυθμοί και οι συνθήκες διαβίωσης έχουν περιορίσει πολύ το χρόνο, αλλά και τους χώρους. Δεν υπάρχουν οι χωματόδρομοι και οι αλάνες. Τα παιδιά δεν παίζουν σχεδόν ποτέ έξω από το σπίτι, έξω από το διαμέρισμα.

Ελάτε στις 16 Οκτωβρίου, μαζί με τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, να θυμηθούμε τα πατίνια με τα ρουλεμάν, τα τζιτζίλια, το ξυλίκι, το μαντήλι, τις σβούρες, τον κρυφτοντενεκέ, τα τσέρκια, τα φυσοκάλαμα, τις μπάλες από κουρέλια, τα βαρελάκια, το εφτάπετρο, το σχοινάκι, τον χαρταετό, τον καραγκιόζη, το μαντήλι, τα ξυλοπόδαρα, τα πεντόβολα, τις τσουβαλοδρομίες και πολλά ακόμη απλά στην κατασκευή τους και στο παίξιμό τους παιχνίδια.

Είναι βέβαιο ότι θα «ξυπνήσουν» οι ωραίες αναμνήσεις σας. Μπορείτε και πάλι να δοκιμάσετε τη δεξιοτεχνία σας και να παίξετε μαζί μας. Να δείξετε στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας τα παιχνίδια που παίζατε εσείς στη γειτονιά σας.

Συνδιοργάνωση:

  • Ιωνικός Σύνδεσμος
  • Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών «Η Καππαδοκία»
  • Αθλητικός Σύλλογος ΑΝΑΤΟΛΗ Νέας Ιωνίας
  • Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέας Ιωνίας”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ