Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας Χρήστος Αναμουρλόγλου. Σε αποσύνθεση η παράταξη Γκότση

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας Χρήστος Αναμουρλόγλου, κάνοντας λόγο πρώτον για έλλειψη σεβασμού από συναδέλφους του, δεύτερον κατηγορεί την δημοτική ομάδα της παράταξης Γκότση, για έλλειψη συλλογικότητας οργάνωσης και αποφασιστικότητας. Να σημειωθεί ότι παραίτηση προέδρου δημοτικού συμβουλίου σπανίως συναντάμε στην αυτοδιοίκηση.
Η ανακοίνωση που έφτασε στην εφημερίδα μας έχει ως εξής:

“Νέα Ιωνία, 19-11-2018

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, αγαπητοί κ.κ συνάδελφοι,
Η τήρηση των κανόνων λειτουργίας σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Προϋποθέτει την απόλυτη συμμόρφωση στα βασικά σημεία του ψηφισμένου Κανονισμού λειτουργίας του. Ταυτόχρονα όμως προϋποθέτει τον σεβασμό μεταξύ συναδέλφων.
Προσπάθησα πολύ να ανταποκριθώ στο ρόλο μου, αλλά σημασία έχει μόνο η συνολική εικόνα, εικόνα που δεν ικανοποιεί τόσο την πολιτική μου αισθητική όσο και τις σχέσεις αγαστής συνεργασίας που θα ήθελα να έχω με όλους τους συναδέλφους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Στο εγχείρημα αυτό θα μπορούσε να υπάρχει στήριξη από τη Δημοτική Ομάδα της παράταξης που συμμετέχω αν αυτή λειτουργούσε συλλογικά, οργανωμένα και αποφασιστικά. Έτσι θα δινόταν το καλό παράδειγμα και προς τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης. Αυτές τις συνθήκες δεν κατόρθωσε να τις δημιουργήσει η Παράταξη στην οποία και ανήκω.
Κατόπιν λοιπόν έντονου προβληματισμού και ώριμης σκέψης αποφάσισα να σταθώ προ των ευθυνών μου και να υποβάλλω στο Σώμα την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εν συνεχεία, επειδή έτσι το απαιτεί η διαδικασία και αφού γίνει τύποις δεκτή η παραίτησή μου από το Σώμα που με εξέλεξε στη θέση αυτή, θα υποβάλλω και την παραίτησή μου από την παράταξη που με ανέδειξε την «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και φυσικά από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Θεωρώ, ότι κατά τη δεύτερη θητεία της η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να σταθεί δίπλα στο Ιωνιώτη, να λύσει σημαντικά καθημερινά προβλήματα και να αναπτύξει αποτελεσματικά την πόλη μας. Φύσει αισιόδοξος, είχα πολλές προσδοκίες, οι οποίες τελικώς διαψεύστηκαν από λανθασμένους χειρισμούς της παράταξής μου.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη προς τους συναδέλφους που με στήριξαν σε αυτή τη θέση και κυρίως προς τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Θεωρώ, ότι έδωσα δύσκολες μάχες και δικαίωσα την επιλογή αυτή.
Σε κάθε περίπτωση εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους καλή συνέχεια στο έργο τους για το καλό της πόλης μας.

Με εκτίμηση
Χρήστος Αναμουρλόγλου”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ