Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Παρέμβαση Π. Μανούρη με αφορμή το έκτακτο ΔΣ για ένταξη του Δήμου Ν. Ιωνίας στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια κλήση για έκτακτη συνεδρίαση υπήρξε η αφορμή για το “ξέσπασμα” του Π. Μανούρη, αρχηγού της Δημιουργίας Αλληλεγγύης Νέας Ιωνίας, κατά της Δημάρχου Δ. Θωμαϊδου και των τακτικών της.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κλήθηκαν να παραστούν σε κατεπείγουσα συνεδρίαση στο Δημαρχείο, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της υποβολής αίτησης συμμετοχής του Δήμου Νέας Ιωνίας στο πρόγραμμα “Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Νέα Φάση”, του Ε.Π. “Ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού, εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης”.

Όπως ανέφερε το σχετικό έγγραφο που κατέφτασε στα χέρια των δημοτικών συμβούλων, η κατεπείγουσα αυτή σύγκληση προέκυψε λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας των αιτήσεων που είναι η 20η Ιανουαρίου, ενώ απ’ότι φαίνεται το γεγονός αυτό ήταν ήδη γνωστό από τις 24 Δεκεμβρίου όπου κατατέθηκε το συγκεκριμένο έγγραφο στον Δήμο, όπως αναφέρει ο κ. Μανούρης.

Ο ίδιος λαμβάνοντας υπόψη πως έχουν γίνει ήδη 2 Δημοτικά Συμβούλια και πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναρτήθηκε μόλις 2 ημέρες πριν από την κατεπείγουσα συνεδρίαση, δήλωσε σχετικά: “Έχουν γινει ήδη δυο Δημοτικά Συμβούλια και τώρα ζητάτε Τρίτη μεσημέρι να κάνουμε έκτακτο ΔΣ ως κατεπείγον Πέμπτη πρωί. Δηλαδή επί της ουσίας ζητάτε ΔΣ δια περιφοράς μια και δεν θα μπορέσουν εργαζόμενοι συμβουλοι. Δεν δεχόμαστε αυτές τις λογικές. Άλλωστε και κανονικά να το φέρετε κανένα πρόβλημα δεν θα έχετε. Αν θέλετε την γνώμη και βοήθεια μου στο επόμενο Συμβούλιο ας μου την ζητήσει επισήμως η κ. Δήμαρχος.”

Έτσι, δεν δίστασε να τονίσει πως δεν θα παρέχει άλλες διευκολύνσεις, ενώ οποιαδήποτε συναίνεση θα δίνεται μόνο νόμιμα σε ψηφοφορίες μέσα στο ΔΣ με διαφάνεια και διάλογο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχει ήδη μεγάλη ένταση ανάμεσα σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση από τη στιγμή που, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μανούρη, η Δήμαρχος πραγματοποίησε μια “αήθη επίθεση της στην κοπή πιτας του Συλλόγου Σμυρναίων προς όλη την Αντιπολίτευση για το γνωστό θεμα της θρησκευτικού τύπου σημαίας που σήκωσε στο Δημαρχιακό κτίριο που μάλλον θεωρεί πλέον “Δημαρχιακό της Μέγαρο”.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ