Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Παν. Μανούρης: “Υπάρχει ανεπάρκεια στελεχών στη δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας” [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ν.Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης βρέθηκε στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” του HIGH TV σχολιάζοντας θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μανούρης έκανε δριμύτατη κριτική στην διοίκηση του Δήμου, κατηγορώντας την, μεταξύ άλλων, για έλλειψη ενημέρωσης σε καίρια ζητήματα του δήμου. Παράλληλα, εστίασε σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, όπως το μείζον πρόβλημα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στις παιδικές χαρές της Ν.Ιωνίας, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε “άθλιες”.

Αρχικά ο κ. Μανούρης έκανε μία σύντομη αποτίμηση των πρόσφατων δημοτικών εκλογών της Ν. Ιωνίας, οι οποίες επεφύλασσαν μία δυσάρεστη έκπληξη για τον ίδιο και την παράταξη του, καθώς αν και την πρώτη Κυριακή υπήρχε μεγάλο προβάδισμα στην συνέχεια σημειώθηκε ανατροπή συσχετισμών, με αποτέλεσμα η διοίκηση του δήμου να περάσει στην παράταξη της κας Θωμαϊδου, σχολιάζοντας “η τοπική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη, 5.000 άνθρωποι κάλυψαν μία διαφορά που θεωρούσαμε ότι δεν μπορεί να καλυφθεί. Ένας χώρος που δεν είχε λόγο να εμπλακεί σε αυτή την ιστορία ενεπλάκη, δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο, αυτή την στιγμή υπάρχει διοίκηση, εμείς είμαστε αντιπολίτευση και οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για την πόλη.”

Στην συνέχεια, ο κ. Μανόυρης αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ν.Ιωνία αναφέροντας ότι “τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, με την ανακύκλωση, με την εικόνα της πόλης, την καθημερινότητα του πολίτη, τον τρόπο που εξυπηρετείται ή όχι από τις υπηρεσίες, πράγματα που απασχολούσαν τους δημότες την προηγούμενη δεκαετία και θα έπρεπε να έχουν λυθεί”. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο μεγάλο πρόβλημα ψηφιοποίησης των υπηρεσιών που αντιμετωπίζει η Ν.Ιωνία λέγοντας πως “ένα πολύ σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζει ο δήμος είναι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, έχουμε μείνει πολύ πίσω, η βάση δηλαδή στην οποία χτίζεις την “έξυπνη πόλη”, οι υπηρεσίες πρέπει να γίνουν πολύ πιο εύκολες και προσιτές στον πολίτη και κατόπιν να ψηφιοποιηθούν, πρώτα πρέπει να απλουστευτούν και μετά να ψηφιοποιηθούν δεν γίνεται διαφορετικά.”

Σχετικά με τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί στο Δ.Σ Ν. Ιωνίας και αν μπορεί ο δήμος να διοικηθεί με την υπάρχουσα κατάσταση (15 έδρες η αξιωματική αντιπολίτευση, 9 έδρες η δημοτική αρχή): “Ο Δήμος με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει τελευταία μπορεί να διοικηθεί από τις οικονομικές επιτροπές και την επιτροπή ποιότητας ζωής. Από εμάς υπάρχει διάθεση να συνεισφέρουμε, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στην δημοτική αρχή να λειτουργήσει, ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα σχέδιο για την πόλη. Η διοίκηση είναι πάρα πολύ αδύναμη και από πλευράς στελεχών, η αντιδήμαρχος ψηφιακής πολιτικής είναι μία κοπέλα που μπορεί να θέλει να βοηθήσει αλλά δεν μπορεί, δεν έχει καν γραφείο. Η Δήμαρχος δεν απευθύνει τον λόγο σε κανέναν, δεν απαντάει σε ερωτήσεις, έχει μία εμμονή, έχει βάλει απέναντι όλη την αντιπολίτευση. Γενικότερα υπάρχει ανεπάρκεια στελεχών αλλά δεν υπάρχει και όρεξη.”

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” μέσω της εκπομπής πέρασε το δικό του μήνυμα προς του πολίτες της Ν.Ιωνίας: “Ως αντιπολίτευση θα κάνουμε το καθήκον μας, δεν χρειάζεται κανείς να σκεφτεί ότι υπάρχει ρεβανσισμός από την δικιά μας πλευρά προς την δημοτική αρχή, το σύστημα που υπάρχει αυτή την στιγμή δεν βοηθάει αλλά ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα δοθεί βήμα στην αντιπολίτευση, πρέπει η Δήμαρχος να επικοινωνεί μαζί μας. Θα είμαστε εκεί από την θέση που μας έταξε ο κάθε συμπολίτης μας.”

Το απόσπασμα της εκπομπής με τις τοποθετήσεις του κ. Μανούρη 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ