Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

ΟΤ 150: “Θα κάνει …Μανούρα” – Όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου του υποψηφίου δημάρχου Νέας Ιωνίας Π. Μανούρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Kαταγγελίες του υποψηφίου δημάρχου Νέας Ιωνίας Π. Μανούρη κατά της δημοτικής αρχής

Η καθυστέρηση υλοποίησης του μεγάλου έργου στο ΟΤ 150 στο κέντρο της Νέας Ιωνίας κυριάρχησε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος, κ. Παναγιώτης Μανούρης.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου 2023, ο αρχηγός της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” προσκάλεσε τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου, προκειμένου να ενημερώσει – καταγγείλει τις καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα της πόλης.
Αφού ο κ. Μανούρης τόνισε πως στις προθέσεις του είναι να διατηρήσει μία συχνή επαφή με τα ΜΜΕ ώστε να ενημερώνονται καλύτερα οι πολίτες για τα όσα συμβαίνουν στο δήμο, στη συνέχεια επιτέθηκε στην δήμαρχο, κα Δέσποινα Θωμαΐδου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “η πόλη έχει έλλειμμα δημοκρατίας. Έχουμε μίας γυναικός αρχή κυριολεκτικά.”

Στην εισήγησή του, ο υποψήφιος δήμαρχος, αναφέρθηκε συνοπτικά στις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης τονίζοντας πως από τη στιγμή που θα είναι η επόμενη διοίκηση του δήμου το βάρος θα πέσει στα ζητήματα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Επίσης, θα εφαρμοστεί ελεγχόμενη στάθμευση στο εμπορικό κέντρο. Μάλιστα η εφημερίδα μας ρώτησε τον κ. Μανούρη αν υπάρχουν αντιδράσεις στην εφαρμογή αυτού του μέτρου ποια θα είναι η στάση του και μας ξεκαθάρισε πως η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα των ενδεχόμενων αντιδράσεων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” περιέγραψε το πρόγραμμα του Συνδυασμού για τα ζητήματα της καθολικής προσβασιμότητας, για τις μελέτες που θα κάνουν οι επιστήμονες ώστε οι πλατείες της πόλης να γίνουν πράσινες ενώ ανακοίνωσε πως σίγουρα θα κατασκευαστεί τουλάχιστον ένα κλειστό γυμναστήριο. Επίσης, στις προτεραιότητες της διοίκησης Μανούρη θα είναι η ανάπτυξη του Τοπικού Κοινωνικού Κράτους και η αξιοποίηση του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος.

 

Π. Μανούρης: “Στα όρια της παρανομίας αποφάσεις της διοίκησης”

Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα συμβαίνουν με το ΟΤ 150 ο κ. Μανούρης είπε ότι “η δημοτική αρχή αγγίζει τα όρια της παράβασης καθήκοντος και μπορεί να υπάρχει και δόλος στην υπόθεση του ΟΤ 150” και παρουσίασε δηλώσεις της δημάρχου σύμφωνα με τις οποίες θα επιθυμούσε να κατασκευαστεί δημαρχείο εκεί και όχι πάρκινγκ. Αντίθετα ο κ. Μανούρης είπε πως η παράταξή του θα κατασκευάσει το υπόγειο πάρκινγκ και θα γίνει χώρος πρασίνου στην επιφάνειά του. Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως “οι αποφάσεις της διοίκησης κινούνται στα όρια της παρανομίας” και σε ερώτηση της εφημερίδας μας για το αν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη μας απάντησε ότι ήδη έχουν γίνει καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη και αν αναλάβει τη διοίκηση όπου θα έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του δήμου, τότε θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ