Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Ομάδα εκδίκησης George Floyd»: Καρέ – καρέ η εμπρηστική επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα βίντεο, στο οποίο περιγράφεται η στιγμή της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό διακρίνονται οι δράστες να κινούνται με προσεκτικές κινήσεις προς το μέρος του Α.Τ. στην οδό Βάρναλη, να ρίχνουν τις βόμβες μολότοφ σε σταθμευμένα περιπολικά που βρίσκονταν στο σημείο και εν συνεχεία να τρέπονται σε φυγή.

Σημειώνεται πως την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας στην οδό Βάρναλη ανέλαβε η «Ομάδα εκδίκησης George Floyd», με ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενό της η εν λόγω ομάδα υποστηρίζει πως έκανε αυτή τη δράση αντλώντας «έμπνευση από τα γεγονότα στην Αμερική αλλά και ως εκδίκηση για τον George Floyd».

«Κάναμε αυτή τη δράση σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στο τριήμερο δράσεων αλληλεγγύης με τους έγκλειστους. Πρέπει να τους κάνουμε να υπολογίζουνε τις πράξεις τους, πριν μας ισοπεδώσουν. Ελπίζουμε να χτίσουμε τέτοια δύναμη ώστε να τους στερήσουμε τη δική τους» γράφει επίσης το κείμενο, που παράλληλα περιγράφει την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου λίγο μετά τις 04:00 το πρωί.

Κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας, 10 δράστες που επέβαιναν σε μηχανές έριξαν τέσσερις μολότοφ και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα περιπολικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ