Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ν. Ιωνία: Έκλεβε μοτοσικλέτες και τις πουλούσε για ανταλλακτικά στο διαδίκτυο

Δημοσιεύθηκε

στις

Για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, 31χρονος διαρρήκτης.  

Στο πλαίσιο διερεύνησης της εγκληματικής δράσης ατόμου, που κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προέβαινε συστηματικά στην αφαίρεση ανταλλακτικών από μοτοσυκλέτες , κυρίως στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου Αττικής, Μεταμόρφωσης, Αμαρουσίου και Πατησίων, εντοπίστηκε ο διαρρήκτης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε να επιβαίνει σε μοτοσυκλέτα, στο κυτίο της οποίας έφερε εξάτμιση την οποία και εναπόθεσε στην αυλή της οικίας του. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στον εν λόγω κυτίο βρέθηκαν διάφορα πλαστικά μέρη μηχανών και θήκη εργαλείων. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί μία μέρα πριν.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία του, ο κατηγορούμενος μετέβαινε στο εκάστοτε σημείο κλοπής με μοτοσυκλέτα, την οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα και συνήθως την εγκατέλειπε πλησίον του άλσους την Νέας Φιλαδέλφειας. Ακόμη, ο κατηγορούμενος πωλούσε τα αφαιρεθέντα μέρη από τις μοτοσυκλέτες μέσω ιστοσελίδας και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις οχημάτων.

Από την έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τμημάτων μοτοσυκλετών (πλαστικών, μηχανικών, μεταλλικών), πλήθος εργαλείων (κλειδιά και κατσαβίδια), ένα χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας και τρεις σφραγίδες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 26  περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών και εξαρτημάτων αυτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ