Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία: Παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης για το κόστος συμμετοχής στα αθλητικά προγράμματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις με κοινή ουσία όμως προέβησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη Νέα Ιωνία.

Ο λόγος ήταν η αλλαγή στο κόστος συμμετοχής στα αθλητικά προγράμματα της πόλης και τις αυξήσεις που επιδέχθηκε, με τις παρατάξεις “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”, “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και “Λαϊκή Συσπείρωση” να εξαπολύουν πυρά προς τη δημοτική αρχή.

Αναλυτικά:

Η ανακοίνωση της “Ενότητας”

“Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας προχώρησε σε απαράδεκτες αυξήσεις της συμμετοχής των δημοτών στις δραστηριότητες αθλητισμού της πόλης.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του δήμου Νέας Ιωνίας (ΟΠΑΝ), στη συνεδρίαση της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκε (και τελικά ψήφισε) την παρακάτω αύξηση για τους δημότες:

1 δραστηριότητα + βάρη,
— > 1 μήνας : από 7 ευρώ ΑΥΞΗΣΗ σε 10 ευρώ
— > 3 μήνες: από 17 ευρώ ΑΥΞΗΣΗ σε 25 ευρώ
— > 6 μήνες: από 30 ευρώ ΑΥΞΗΣΗ σε 45 ευρώ
— > 12 μήνες: από 45 ευρώ ΑΥΞΗΣΗ σε 65 ευρώ

Την ίδια περίοδο που τα νοικοκυριά βομβαρδίζονται από αυξήσεις στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης η δημοτική αρχή αγνοεί την ουσία της αυτοδιοίκησης που είναι να αποτελεί ανάχωμα στις κοινωνικές αδικίες και να είναι φορέας στήριξης και παροχών.

Τέτοιες σκέψεις και πολύ περισσότερο αποφάσεις είναι δείγμα των προτεραιοτήτων που βάζει η δημοτική αρχή οι οποίες βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των δημοτών και της πόλης.
Τις καταγγέλουμε και τις καταδικάζουμε. Στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΝ τις αντικρούσαμε και τις καταψηφίσαμε.

Παράλληλα οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στις αθλητικές υποδομές είναι ανύπαρκτες. Ο εργολάβος στο γήπεδο μπάσκετ της Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως εγκαταστάθηκε μετά από δύο χρόνια και σε λίγες ημέρες το έργο εγκαταλείφθηκε. Στην Αλσούπολη το γήπεδο ποδοσφαίρου που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, παρέμενε σε άσχημη κατάσταση για πολύ καιρό με αποτέλεσμα η διοίκηση του Π.Α.Ο. Αλσούπολης να προχωρήσει με δικούς της πόρους στην αποκατάσταση και ενίσχυση της περίφραξης.

Δυστυχώς η πόλη μας διανύει, ίσως τη χειρότερη περίοδο δημοτικής διοίκησης όπου βασιλεύει η προχειρότητα, η καταστρατήγηση της κοινής λογικής, η στρατηγική των φούξια ρουσφετιών και η απόλυτη ταύτιση της δημοτικής αρχής με την κυβέρνηση και τις μεθοδολογίες της.”

 

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»

“Σε κάθε ζήτημα της πόλης μας , μεγάλο ή μεγαλύτερο, σημαντικό ή λιγότερο σημαντικό, η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται περίτρανα ανίκανη να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των πολιτών και να τους απελευθερώσει από προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Ταυτόχρονα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε φτιασιδώματα και προχειρότητες.

Αυτή η πολιτική της Δημοτικής Αρχής στην οποία δεν υπάρχει σχέδιο, δεν έχει ίχνος σοβαρότητας και συστηματικής προσπάθειας για κοινωνική πρόνοια και κανένα κοινωνικό προσανατολισμό . Οδήγησε πρόσφατα σε απαράδεκτες αυξήσεις στις συνδρομές των αθλουμένων στα προγράμματα του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Αυτή η ίδια πολιτική επίσης οδηγεί στον διαχωρισμό των πολιτών σε ημετέρους και μη. Αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να μοιράζει πρόστιμα σε επιχειρηματίες-πολιτικούς της «αντιπάλους» που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας με καταστήματα εστίασης και δεν έχουν την εύνοια της.

Ζητήσαμε να προηγηθούν κανονιστικές πράξεις-αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να ξέρουν οι επιχειρηματίες το κανονιστικό πλαίσιο. Δεν το θέλει η Δημοτική Αρχή και θεωρεί τους καταστηματάρχες όμηρους.

Η Δημοτική Αρχή θα πρόσφερε ουσιαστικές υπηρεσίες στην πόλη μας εάν επικεντρωνόταν στην λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας του κόσμου.

Όταν η πολιτική της είχε επίκεντρο τους πολίτες. Όταν υπήρχε έμπρακτη συνδρομή της Διοίκησης για την ανακούφισή τους στις δυσβάσταχτες οικονομικές συνθήκες που ζουν και αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Δυστυχώς η Δήμαρχος με το νόμο Θεοδωρικάκου διοικεί χωρίς να έχει ανάγκη πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και απλά όταν παραπονιούνται οι πολίτες η Δήμαρχος ψεύδεται λέγοντας τους «Δεν με αφήνει η Αντιπολίτευση».

Για μια φορά ακόμη ντροπή για τον αυταρχισμό και τα ψέματα της Δημάρχου.

Η πόλη έχει ανάγκες και οι λύσεις απαιτούν σοβαρότητα και συναίνεση.”

 

Όσα είπε η “Λαϊκή Συσπείρωση”

“Καταγγέλλουμε την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΝ για αύξηση των συνδρομών των αθλούμενων, η οποία φτάνει μέχρι και 55% για τους δημότες Νέας Ιωνίας και μέχρι 400% για τους ετεροδημότες!
Η απόφαση αυτή είναι προκλητική! Τη στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης συνεχώς ανεβαίνουν και οι λαϊκές οικογένειες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν, η διοίκηση του ΟΠΑΝ και η Δημοτική Αρχή, αντί να παίρνει μέτρα ανακούφισης του λαού της Νέας Ιωνίας, φορτώνει κι άλλα χαράτσια εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή πολιτική.

Η πρόεδρος του ΟΠΑΝ και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, είπαν ότι «όταν δεν υπάρχει συνδρομή ή όταν είναι πολύ χαμηλή, ευτελίζεται το άθλημα»! Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Χατζησαββίδης, περηφανευόταν ότι εκείνος καθιέρωσε πρώτος τη συνδρομή το 2005.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Κωστιδάκης, ο οποίος δεν καταψήφισε την εισήγηση (ψήφισε λευκό), τοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει μειωμένη συνδρομή στο δεύτερο άθλημα. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, προτείνει περισσότερα χαράτσια στο λαϊκό εισόδημα. Μάλιστα, ευθαρσώς δήλωσε ότι «εγώ πάντα έλεγα να πληρώνουν οι δημότες συνδρομή, αλλιώς δεν το εκτιμάνε»! Και για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας της θέσης του, συμπλήρωσε: «Οι δημότες στα προγράμματα του ΟΠΑΝ δεν είναι άνεργοι και δεν έχουν τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Αν ήταν άνεργοι, δεν θα είχαν όρεξη για αθλητισμό, αλλά θα έψαχναν για δουλειά»!

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, Αλέξανδρος Μπουσδέκης, καταψήφισε την εισήγηση και ανέδειξε τις αιτίες που οδηγούν στην αύξηση των συνδρομών. Κατήγγειλε την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της ανταποδοτικότητας, καθώς και τη σύμπλευση της Δημοτικής Αρχής με τις κυβερνητικές επιλογές.

Διεκδικούμε την κατάργηση των συνδρομών για την πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στον αθλητισμό και γενναία χρηματοδότηση από το κράτος. Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τα αθλητικά σωματεία, συνολικά τους μαζικούς φορείς της περιοχής, να καταγγείλουν την απόφαση του ΟΠΑΝ και να διεκδικήσουν ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ