Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα Ιωνία: Πέρασαν χειροπέδες σε 51χρονο για εξαπάτηση ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, 51χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης και  3  καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υπηρεσίας, ο ίδιος από το 2018 είχε αναπτύξει την εγκληματική του δράση την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προβαίνοντας συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Μάλιστα, συνεργοί του συλληφθέντος τυγχάνουν δύο Έλληνες και αλλοδαπός, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ενώ ο 51χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία, ο δράστης προσέγγιζε στον δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενος τον Διευθυντή Τραπεζικού καταστήματος ή ότι ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον τους, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN. Κάποιες φορές τους επέστρεφε κάρτα άλλου ατόμου (προηγουμένου θύματος), αντί της δικής τους.

Στη συνέχεια, με την κάρτα που είχε αφαιρέσει προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών και σε αγορά προϊόντων. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, αγόραζε από περίπτερα και μίνι μάρκετ, προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για συμμετοχή σε παιχνίδια στοιχηματισμού.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 76 περιπτώσεις απάτης, με τη συνολική ζημιά τον παθόντων να υπερβαίνει τις 175.000 ευρώ. Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  13  κάρτες διαφόρων Τραπεζών και χρηματικό ποσό.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ