Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει υβριστικές συμπεριφορές προς τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την κατάληψη που έλαβε χώρα στο 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης προχώρησε σε καταγγελία κατά της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”.

Η παράταξη κάνει λόγο για “ψεύδη και ύβρεις” προς τα πρόσωπα μαθητών αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

“Τα σχολεία ξεκίνησαν για ακόμη μία χρονιά με τα γνωστά προβλήματα, πολύ πιο οξυμένα από την περσινή χρονιά. Διαπιστώνονται πολλά κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, που παρόλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις, δεν καλύπτονται ακόμα και τώρα, τέλος Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό, καθαρίστριες/καθαριστές.

Την ίδια ώρα τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία γίνονται λάστιχο, ανάλογα με τις κυβερνητικές στοχεύσεις, ενώ τα παιδιά στοιβάζονται 25 σε κάθε τμήμα, ειδικά στα Γυμνάσια και Λύκεια. Η Κυβέρνηση βρήκε χρόνο, χρήμα και πολιτική βούληση να χρηματοδοτήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά δεν κάνει τίποτα, δεν δίνει ούτε ευρώ για να προστατέψει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς από την πανδημία, φορτώνοντας τα πάντα στην πλάτη των γονιών, ως ατομική ευθύνη.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή της κας Θωμαϊδου έχει τεράστια ευθύνη τόσο για την μη πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας όσο και για την πολιτική που υποβαθμίζει τη σχολική στέγη. Δεν έχει κάνει τίποτα ως τώρα για την εύρεση χώρων, που μπορούν να χρησιμεύσουν για την αραίωση των τμημάτων στα σχολεία, δεν έχει προμηθεύσει μάσκες μίας χρήσης τα σχολεία, δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για την κάλυψη του κόστους του rapid test όπου και όταν χρειάζεται στα παιδιά μας.

Σε αυτές τις συνθήκες, μαθητές πολλών σχολείων της Αττικής ξεκίνησαν πολύμορφο αγώνα διεκδικώντας την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων. Η κυβερνητική πολιτική είναι αυτή που έσπρωξε τα παιδιά μας στον αγώνα. Στη Νέα Ιωνία, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου πραγματοποίησαν κατάληψη μόλις 2 ημερών. Σε αυτή τους την προσπάθεια βρήκαν εμπόδιο διάφορους πρόθυμους που με μένος επιτέθηκαν στα παιδιά στηρίζοντας το κυβερνητικό αντιλαϊκό έργο, γιατί αυτά έκαναν το «έγκλημα» να αγωνιστούν για ασφαλή σχολεία. Οι ίδιοι βέβαια που επιτέθηκαν στα παιδιά, δεν αρθρώνουν κουβέντα για τα προβλήματα των σχολείων.

Μάλιστα, μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργία – Αλληλεγγύη», του κου Μανούρη, εδώ στη Νέα Ιωνία, δημοσίευσαν, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εκτός από ψεύδη, ακόμα και ύβρεις προς τα παιδιά!

Καλούμε τον κ. Μανούρη, να πάρει θέση και με βάση τις τοποθετήσεις του δικού του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου, που είναι γνωστός και για παλιότερα παρόμοια περιστατικά (στα εισαγωγικά επακριβώς οι επίμαχες τοποθετήσεις):

(α) Είναι τα παιδιά που κάνουν κατάληψη «οι αποτυχημένοι του αύριο»; Τέτοια κατρακύλα στοχοποίησης;
(β) Είναι οι καταλήψεις «αιτία που στρέφονται τα παιδιά στην λύση των φροντιστηρίων»; Εξαιτίας των καταλήψεων δρα ανενόχλητη η ιδιωτική εκπαίδευση ή εξαιτίας των πολιτικών της χρόνιας υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας;
(γ) Είναι οι μαθητές που αγωνίζονται «από αυτούς που δε διακρίνονται για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μάθηση»; Αναλάβατε εσείς φέτος την κυβερνητική εκπροσώπηση που πέρσι χαρακτήριζε τους μαθητές τεμπέληδες;
(δ) Αλήθεια, «λυπόσαστε για λογαριασμό των Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επειδή ήταν εκεί και στήριξαν τις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών ώστε να δοθούν λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα των σχολείων;
(ε) Έλαβαν μέρος στη στοχοποίηση των παιδιών, στις απειλές, μέχρι και στη βιντεοσκόπηση με κινητά, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξή σας;

Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλο τον Ιωνιώτικο Λαό να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Καλούμε όλη τη σχολική κοινότητα να παλέψει να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο για όλα τα παιδιά της πόλης μας, για την Καθολική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και για την ουσιαστική προστασία από την πανδημία.”

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ